Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, 11:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου μετά το υπόμνημα διαμαρτυρίας των μαζικών φορέων της Ν. Καρυστίας.

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλαν, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές, οι φορείς της Νότιας Καρυστίας μετά και τις πρώτες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής για την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου.

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

"Μετά από αιωρούμενες φημολογίες των τελευταίων μηνών περί κατάργησης της ΔΟΥ Καρύστου αυτή επιβεβαιώνεται με τη δημοσίευση στις 5 Δεκεμβρίου στο Βήμα της Κυριακής.

Μία τέτοια εξέλιξη που προωθείται, θα έχει βλαπτικότατες συνέπειες για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και εμπόρους της περιοχής του νέου καλλικρατικού δήμου Καρύστου. Όσοι εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν από 125 έως 200 χλμ. στην κοντινότερη ΔΟΥ (Χαλκίδας ή Κύμης) που σημαίνει μεγάλο οικονομικό κόστος, χάσιμο ωρών εργασίας και ταλαιπωρίας γιατί εκτός των άλλων το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, που συνδέει τα χωρία Κάβοντορο- Καρύστου- Μαρμαρίου-Στύρων βρίσκεται σε κακή κατάσταση, η δε συγκοινωνία του ΚΤΕΛ είναι εντελώς ανεπαρκής. Με αυτές τις συνθήκες η μετάβαση στη Χαλκίδα ή στην Κύμη και η επιστροφή σημαίνει σπατάλη χρόνου, από μία έως τρεις ολόκληρες ημέρες.

Μια τέτοια επιλογή δεν θα αποφέρει έσοδα στο δημόσιο, αντίθετα θα δημιουργήσει έξοδα από την υποχρεωτική μετακίνηση των υπαλλήλων από τη Χαλκίδα ή την Κύμη προς την Κάρυστο, για απαραίτητες εργασίες (αυτοψίες, ελέγχους κα), βάζει σε δοκιμασία χιλιάδες ανθρώπους, επιβαρύνοντάς τους ψυχολογικά και οικονομικά και προκαλώντας συρρίκνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των 36.000 κατοίκων της νότιας Καρυστίας είμαστε αγανακτισμένοι για την περιφρονητική και απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείας.

Η κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου σε συνδυασμό με τη φημολογούμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου- Κ Υ Καρύστου, την έλλειψη επαρκών σχολικών κτιρίων, το κλείσιμο των λατομικών μονάδων και την αμφισβήτηση νομίμων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας εκατοντάδων συμπολιτών μας αποτελούν σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η περιοχή μας υποβαθμίζεται συνεχώς και οδηγείται σε μαρασμό".

Τη διαμαρτυρία των φορέων κατέθεσε ως αναφορά ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.