Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση της δημόσιας παιδείας

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, 11:36
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τους μαθητές από τα γυμνάσια και λύκεια της Χαλκίδας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συντονιστικού την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου συμπαραστεκόμενοι στους συμμαθητές τους από το 1ο λύκειο που οδηγούνται στα δικαστήρια για τις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου.

Παράλληλα συμπαραστέκονται στην πάλη των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών από το 3ο, 6ο, και Εσπερινό Γυμνάσιο που διεκδικούν ασφαλείς αίθουσες για τους μαθητές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά στα σχολεία της Χαλκίδας. Υπάρχει πανελλαδικά και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απαξιώνει τη Δημόσια Παιδεία.

Τεράστιες ευθύνες έχουν ο Νομάρχης κ. Μπουραντάς και ο Δήμαρχος κ. Ζεμπίλης που είχαν στα χέρια τους το πόρισμα του ΟΣΚ για την ακαταλληλότητα του κτιρίου και από το 2008 μέχρι το 2010 δεν έκαναν τίποτα.

Η ΚΝΕ καλεί μαθητές, γονείς και καθηγητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Είναι ευθύνη του κράτους να βρει άμεσα ασφαλή στέγη για τους μαθητές του 3ου, 6ου και εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας.

Είναι ψέματα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χρήματα υπάρχουν!

Είναι τα δεκάδες δισεκατομμύρια που έδωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις τράπεζες.

Είναι τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χαρίζονται στους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές μέσω των φοροαπαλλαγών".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.