Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κοινοβουλευτική δράση Ουρανίας Παπανδρέου

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, 11:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Τι μέλλει γενέσθαι με το αιολικό πάρκο στη Σκύρο;

Ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κα Ουρανία Παπανδρέου σχετικά με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Σκύρο. Στην ερώτησή της υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όπως και σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς στο ενδεχόμενο χωροθέτησης ενός τεράστιου έργου στην περιοχή, αποτελούμενου από εννέα αιολικά πάρκα και 111 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 333 MW. "Οι φορείς του νησιού σωστά επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο έργο είναι περιβαλλοντικά ασύνδετο με το μέγεθος της Σκύρου, όχι μόνο λόγω του πλήθους των ανεμογεννητριών αλλά και λόγω των συνοδών έργων που θα καταστρέψουν ανεπανόρθωτα το ευπαθές και προστατευόμενο οικοσύστημα του τοπίου του νησιού", αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Παπανδρέου.

Έλλειψη Παιδιάτρου στο τοπικό ιατρείο της Λίμνης Ευβοίας.

"Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες κάτοικοι της Λίμνης Ευβοίας από το γεγονός ότι έληξε η μονοετής σύμβαση της μοναδικής παιδιάτρου στο ΙΚΑ της Χαλκίδας και δεν έχει ανανεωθεί ακόμη. Όπως γίνεται αντιληπτό τα παιδιά της περιοχής στερούνται ιατρού και αναγκάζονται να υποστούν τη βάσανο της μεταφοράς σε άλλη περιοχή για την οποιαδήποτε εξέταση". Αυτά επισημαίνει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΛΑΟΣ κα Παπανδρέου Ουρανία και ζητά να ενημερωθεί για τη θέση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα, διατυπώνοντας την απορία, πως είναι δυνατόν εν έτη 2010 να μην υπάρχει παιδίατρος σε μία τόσο σημαντική περιοχή.

Μεταφορά 10 μαθητών του Δήμου Καφηρέως στην Εύβοια με ΚΤΕΛ.

Ερώτηση για το θέμα που προέκυψε σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών του σχολείου Αμυγδαλιάς κατέθεσε η βουλευτής του ΛΑΟΣ. Όπως υπογραμμίζει "Στην κοινότητα Καφηρέως και συγκεκριμένα στο Δημοτικό σχολείο Αμυγδαλιάς φοιτούν μόνο 10 μαθητές οι οποίοι μεταφέρονται από όμορους οικισμούς με αγροτικά ιδιωτικά αυτοκίνητα και με μη ασφαλή τρόπο αφού είναι υποχρεωμένοι να στοιβάζονται στις καρότσες των αυτοκινήτων θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Ο Δήμαρχος διαθέτει ο ίδιος ένα λεωφορείο το οποίο προθυμοποιήθηκε να το παραδώσει για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, αφιλοκερδώς αλλά δεν δίνεται η σχετική άδεια χωρίς λόγο".

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί, γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Για μεγάλη αδικία εκ μέρους της πολιτείας σε βάρος των εκπαιδευτικών που είναι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι θέλουν να θέσουν στις υπηρεσίες της πολιτείας τις γνώσεις τους, κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΛΑΟΣ κα Ουρανία Παπανδρέου.

Η ερώτηση έχει ως εξής: "Μεγάλο και δυστυχώς διαχρονικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 100 γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και δεν είναι άλλο από αδυναμία διορισμού τους από την πολιτεία σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, οι εκπαιδευτικοί αυτοί εγγράφονται στον πίνακα Β της Ειδικής Αγωγής χωρίς ουσιαστικά κανένα αντίκρισμα, αφού αρκετές ειδικότητες στον πίνακα αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο, δεδομένου ότι δεν απορροφώνται ως αναπληρωτές σχεδόν ποτέ, ενώ δίνεται πλέον ως προϋπόθεση και το γεγονός να έχουν προϋπηρεσία.

Αν αναλογιστεί κανείς τον ψυχικό και σωματικό μόχθο αυτών των ανθρώπων αλλά και τις οικονομικές απαιτήσεις λόγω της αναπηρίας των παιδιών τους, οι οποίες είναι υπέρογκες και μακροχρόνιες, γεγονότα που εκ των πραγμάτων καθιστούν τη δυνατότητα διεκδίκησης εργασίας ανισότιμη, θα καταλάβει τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και πόσα πολλά προσφέρουν στα παιδιά τους".

Η κα Παπανδρέου ρωτά την αρμόδια υπουργό, για ποιο λόγο αυτοί οι γονείς-εκπαιδευτικοί παιδιών με αναπηρία, δεν διορίζονται άμεσα και κατά προτεραιότητα στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά και ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας, όπως γίνεται με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι, δεδομένου ότι είναι και αριθμητικά κατά πολύ λιγότεροι.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.