Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έως τέλος του έτους το "πράσινο φως" για την επένδυση της RF Energy στη Νότια Εύβοια

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010, 16:43

-
- - -


Πηγή: Capital.gr, του Χάρη Φλουδόπουλου

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει η έκδοση της άδειας παραγωγής για το μεγάλο αιολικό πάρκο της εταιρείας RF Energy στην Εύβοια. Σε πρώτη φάση η Ρυθμιστική Αρχή αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για το τμήμα της επένδυσης για το οποίο δεν υπάρχουν επικαλύψεις και θέματα γης. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για αιολικά πάρκα ισχύος 250 έως 300MW, ενώ το υπόλοιπο τμήμα των αιτήσεων αναμένεται να διευθετηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Εφόσον απεγκλωβιστεί η επένδυση και χορηγηθεί η άδεια παραγωγής, η RF Energy εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης, καθώς ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας.

Η σύνδεση θα παραμείνει στα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά (υποθαλάσσια γραμμή μεταφοράς συνεχούς ρεύματος HVDC στο ΚΥΤ Παλλήνης συνολικής χωρητικότητας 1100MW ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της ενέργειας και των υπολοίπων παραγωγών που αναπτύσσουν έργα στην περιοχή), ενώ υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις πάντα προς την Αττική. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη λήψη της άδειας παραγωγής.

Το ύψος της επένδυσης για τα πάρκα, με τα νέα δεδομένα αναπροσαρμόζεται στα 550 εκατ. ευρώ.

Η διαφαινόμενη απεμπλοκή της επένδυσης, σηματοδοτεί την έναρξη αξιοποίησης μιας περιοχής με εξαιρετικό δυναμικό. Ταυτόχρονα, οφέλη αναμένεται να αποκομίσει η τοπική οικονομία μιας δοκιμαζόμενης περιοχής, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας την ανάπτυξη και αναβάθμιση των περιοχών εγκατάστασης, μεταξύ άλλων από την υλοποίηση έργων υποδομής και οδοποιίας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.