Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κώστας Μιχαήλ: "Κρύβουν την αλήθεια για τα φωτοβολταϊκά"

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010, 11:04
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου του ΚΚΕ κ. Μιχαήλ Κώστας, υποστηρίζοντας ότι κρύβουν την πραγματική αλήθεια σε ό, τι αφορά την επένδυση των φωτοβολταϊκών κάνοντας μάλιστα λόγο για εξαπάτηση των αγροτών. Ότι δηλαδή:

"Στα πλαίσια της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ως το τέλος του χρόνου, ακόμη κι αν σήμερα φαίνεται ότι κατά 51% το έργο θα ελέγχεται από τη ΔΕΗ, στην πορεία το πάνω χέρι θα έχει η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεία AES (ή όποια άλλη πολυεθνική επιλεγεί τελικά).

Η διάθεση χιλιάδων στρεμμάτων στους ιδιώτες για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση των αντιαγροτικών κατευθύνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Ταυτόχρονα, είναι σχέδιο εξαπάτησης των αγροτών ότι έτσι θα αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες από τη μείωση - κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων, αφού είναι πολύ συγκεκριμένο το ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, που προσδιορίστηκε στα 2.567 MW, ενώ ήδη οι κατατεθειμένες αιτήσεις ξεπερνούν τις 20.000ΜW, γεγονός που φανερώνει ότι οι αγρότες εμπαίζονται από την κυβέρνηση και ότι μπαίνουν σε νέες μεγάλες περιπέτειες.

Παράλληλα, οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά), έχουν εξασφαλίσει μακροχρόνια συμβόλαια εγγυημένης απορρόφησης της παραγωγής τους με τιμές έως και δεκαπλάσιες από τις άλλες μορφές ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτήν την υπέρογκη διαφορά θα την πληρώνει ο καταναλωτής με την αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τελικά, οι πραγματικά ωφελημένοι θα είναι οι τράπεζες, που σήμερα χορηγούν «πράσινα δάνεια» (απαιτώντας εκχώρηση στην τράπεζα της σύμβασης που θα συνάψει το λαϊκό νοικοκυριό με τη ΔΕΗ είτε προσημειώσεις ακινήτων) και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα αναλάβουν δουλειές δισεκατομμυρίων.

Αυτοί οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για την περιοχή και τη χώρα, χειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ της περιοχής.

Μόνο η πολιτική απομόνωση και η καταδίκη αυτών των δυνάμεων και η υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές σε όφελος του λαού και των εργαζομένων του τόπου".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.