Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Οσμή σκανδάλου στη Σέλμαν" καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 15:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκονται για μία ακόμα φορά εργαζόμενοι στη Σέλμαν και Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μετά την άκαρπη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αναφέρονται τα εξής:

"Στην τριμερή που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ ΓΣΕΕ, Εργατικού Κέντρου, σωματείου εργαζομένων στη Σέλμαν και Διοίκησης της εταιρείας, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δασκαλάκη Δημοσθένη η Σέλμαν με τον "άμισθο" εκτελεστικό της Αντιπρόεδρο κ. Φαρμάκη Νίκο έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις, που δεν είναι άλλο από την απαξίωση του εργοστασίου Σέλμαν Βασιλικού, το κλείσιμο του ή την αλλαγή χρήσης που θέλουν να κάνουν βιαίως.

Την ώρα που γινόταν η συζήτηση για την εξεύρεση λύσης εκείνοι συνέχιζαν τις εκδικητικές, παράνομες απολύσεις, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και την ίδια τη συντεταγμένη πολιτεία.

Στην παραβολή στοιχείων από το δικηγόρο της εργατικής πλευράς για την εξαγορά της Σέλμαν από την Alfa Wood μέσω χρηματιστηρίου και τον ρόλο που πρέπει να παίξει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και η Δικαιοσύνη, αντέδρασε με κραυγές και αποχώρηση από την αίθουσα συναντήσεως, αφήνοντας μόνη τη δικηγόρο της εταιρείας κα Αθανασιάδου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τους ζητήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο από τον γραμματέα του Υπουργείου γι' ακόμα μία φορά και δεν είχαν. Το μόνο που ζητάνε είναι λεφτά από τις τράπεζες για να διώξουν κόσμο.

Τους έγινε πρόταση από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για κυλιόμενες διαθεσιμότητες 300-400 ατόμων, ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν να είναι περισσότερα από τις απολύσεις με το 5% και να γλυτώσουν τις αποζημιώσεις που δίνουν στους εργαζόμενους για να το χρησιμοποιήσουν το ποσό για την ανάπτυξη της εταιρείας. Απορρίφθηκε ασυζητητί η πρόταση από τον "φιλεργατικό" κ. Φαρμάκη αποδεικνύοντας ότι άλλος είναι ο σκοπός του.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι "αχυράνθρωποι", ανίκανοι να διοικήσουν μια τόσο μεγάλη επιχείρηση όπως είναι η Σέλμαν και το όνομα που κουβαλάει."

Τέλος, καλεί όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ίδια την πολιτεία να ξεσκεπάσουν την "απατεωνιά τους που έχει αρχίσει να έχει οσμή σκανδάλου".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.