Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την επαναπρόσληψη των απολυμένων στη Σέλμαν ζητά το ΚΚΕ

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 11:30
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις στο εργοστάσιο ΣΕΛΜΑΝ κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μαρίνος Γιώργος, βουλευτής Εύβοιας και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας ουσιαστικά την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Στο Βασιλικό Χαλκίδας, στο εργοστάσιο Σέλμαν, που είναι μεγάλη βιομηχανική μονάδα στον κλάδο του ξύλου και μέρος του μονοπωλιακού ομίλου ALFA WOOD ο οποίος έχει και άλλες επιχειρήσεις στη Λάρισα, στην Κομοτηνή και σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζει νέο εργοστάσιο στη Δράμα, είναι σε εξέλιξη σχέδιο μεγάλου αριθμού απολύσεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της επιχείρησης.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει χρηματοδοτηθεί μέσα από την ένταξη του στον αναπτυξιακό νόμο προχώρησε σε 22 απολύσεις τον Ιούνη, 24 τον Σεπτέμβρη και 23 την 1η Οκτώβρη 2010.

Πρόκειται για μεγάλη επίθεση στο δικαίωμα της εργασίας που έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων και γενικότερα του λαού της περιοχής που μαστίζεται από το πρόβλημα της ανεργίας.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μεγάλες. Με την πολιτική τους υπηρετούν τα συμφέροντα, την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών ομίλων και διευκολύνουν το διωγμό των εργαζομένων με τη νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις που έχουν ψηφίσει.

Το ΚΚΕ που έχει στηρίξει τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ ενάντια στις απολύσεις που έκανε η επιχείρηση τον Ιούνη, στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και απαιτεί να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.