Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σε 23 απολύσεις προχώρησε η "Σέλμαν". Αναμένονται και άλλες

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010, 11:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Η βιομηχανία "Σέλμαν" προχώρησε σε 23 νέες απολύσεις, ενώ αναμένονται και άλλες μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που το επιβεβαιώνει και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας σε δηλώσεις του. Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων ενώ το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Η "Σέλμαν" στο εξάμηνο του 2010 με 43,5 εκατ. ευρώ τζίρο εμφάνισε 17,4 ευρώ ζημιές και συνολικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρίας για να αντιμετωπίσει την κρίση επιδιώκει το άνοιγμα σε νέες αγορές αλλά και στη μείωση του προσωπικού και πώληση περιουσιακών στοιχείων.

«Δύο είναι τα 'κλειδιά' της επιβίωσης,η αύξηση των εξαγωγών που είναι η ευχάριστη πλευρά και η μείωση του προσωπικού που είναι η δυσάρεστη πλευρά» λέει ο κ. Α.Αδαμόπουλος πρόεδρος και ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ξύλου Σέλμαν, στην εφημερίδα "Το Βήμα". «Παρά τα προβλήματα», προσθέτει ο κ. Αδαμόπουλος, «η ρευστότητα δεν μας έλειψε διότι οι τράπεζες μας πιστεύουν και εξακολουθούν να μας χρηματοδοτούν. Εμείς όμως ακριβώς επειδή βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός τεράστιου παγκόσμιου ανταγωνισμού είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μείωση του δανεισμού για να έχουμε προοπτική και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Το 2010 αυξήσαμε τις εξαγωγές κατά 45% και μάλιστα η βασική κατεύθυνση των εξαγωγών είναι η γειτονική Τουρκία, η οποία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική.Για μας η αύξηση των εξαγωγών προς την Τουρκία είναι ένα μεγάλο τεστ κοπώσεως το οποίο το περάσαμε με επιτυχία» αναφέρει ο ίδιος.

Όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της εφημερίδας "Το Βήμα", το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει προσπάθεια περιορισμού του προσωπικού από τα 850 άτομα που είναι σήμερα, γεγονός που έχει δημιουργήσει και εσωτερικές αναταράξεις στην επιχείρηση, αλλά το κόστος της επιβίωσης σίγουρα θα μετρηθεί και σε απώλεια θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, «αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία μείωσης δαπανών και προσωπικού είναι μαθηματικά βέβαιον ότι η Σέλμαν θα κλείσει». Οσον αφορά τον κλάδο του ξύλου, ο ιδιοκτήτης της Σέλμαν παρατηρεί ότι η Ελλάδα άργησε πολύ στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του βασικού προϊόντος του ξύλου, που είναι το έπιπλο, ενώ από τη χώρα μας λείπει ο βιομηχανικός σχεδιασμός και η σωστή διαχείριση στις πωλήσεις επίπλων. «Μου κάνει εντύπωση που όταν ανοίγει ένα καλό μαγαζί με έπιπλα βάζει τόσο υψηλές τιμές σαν να θέλει να κάνει απόσβεση και να κάνει και κέρδη μέσα σε έναν χρόνο» αναφέρει και εκτιμά ότι «αυτή η κατάσταση με τις πολύ υψηλές τιμές δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.