Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χωρίς εργαζόμενους η Σέλμαν - Κάθε μήνα θα απολύεται το 5%

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 14:10
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Την περίοδο 1989 με 1994 η εταιρεία Σέλμαν απαριθμούσε 1.280 εργαζόμενους. Σήμερα, εργάζονται 460 και ο αριθμός αυτός συνεχώς μειώνεται.

Ο κ. Φαρμάκης εκ μέρους της διοίκησης επιμένει, ότι οι απολύσεις είναι μονόδρομος, εάν οι τράπεζες στις οποίες έχουν αποτανθεί δεν τους δώσουν τα χρήματα που ζητούν για τις εθελούσιες εξόδους. Μέχρι το Δεκέμβριο, τους διαμηνύει πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει.

Έτσι, εμφανίστηκε ανένδοτος στη συνάντηση που είχε με το σωματείο την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και κάνοντας χρήση του 5% θα συνεχιστούν οι απολύσεις κάθε μήνα.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά πια, ότι ο κ. Φαρμάκης "ό,τι λέει το πράττει" και περιμένουν να ανακοινωθεί ο επόμενος στη λίστα. Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, αλλά οι αντοχές τους φαίνεται σιγά-σιγά να τους εγκαταλείπουν. Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση που θα τηρήσουν.

Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ράπτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το "Σερβιτόρο της Εύβοιας" φάνηκε απαισιόδοξος για το μέλλον τους, λέγοντας, ότι υπάρχει δυσκολία από τη στιγμή που ο τομέας της οικοδομικής δραστηριότητας βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας παρασύρει και τη Σέλμαν. Ωστόσο εκτίμησε ότι θα μπορούσαν εάν υπήρχε η βούληση να αναπτυχθούν κάποιες άλλες δραστηριότητες.

Στο μεταξύ περιμένουν από το Υπουργείο Εργασίας να τους απαντήσει στο αίτημά τους για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.