Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιμένουν στην πρωινή λειτουργία των σχολείων οι γονείς των μαθητών 3ου και 6ου Γυμνασίου και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 13:04
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Όλοι γνώριζαν το πρόβλημα στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος στη Δεξαμενή (πρώην Θηλέων), όπου συστεγάζονται τα Γυμνάσια 3ο, 6ο και το Εσπερινό.

Οι αρμόδιοι, όμως, αντί να βρουν λύση άφηναν το θέμα στα "συρτάρια", κάτω από πάκους χαρτιών, όπως είθισται σε αυτή τη χώρα, όπου όλοι έχουν γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού, αλλά και που δεν είναι εκείνοι που θα σώσουν... και τη χώρα.

Το κακό δεν συνέβη -ευτυχώς- αλλά οι μαθητές και οι γονείς ξεσηκώθηκαν. Κάλιο αργά παρά ποτέ, έστω και εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά χάνουν μαθήματα, μένει πίσω η ύλη και η προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή συνεχίζεται.

Σε καμία των περιπτώσεων οι γονείς δεν αποδέχονται την προσωρινή λύση των απογευματινών μαθημάτων σε άλλα σχολεία, γνωρίζουμε όλοι, ότι σε αυτή τη χώρα, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Η λύση των λυόμενων αιθουσών έως ότου ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες μοιάζει μονόδρομος, καθώς το σχολείο κρίθηκε ανασφαλές για τους μαθητές.

Τώρα, έγινε είδηση, ένα θέμα που ήταν γνωστό από το 2008. Η είδηση δεν υπήρχε νωρίτερα. Ο ξεσηκωμός ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει λίγα χρόνια πριν.

Η συνάντηση με τον Νομάρχη

Η απόφαση της Νομαρχίας να κλείσουν τα σχολεία και να μεταφερθούν τα παιδιά σε όμορα σχολεία επαναφέροντας το απογευματινό ωράριο κινητοποίησε το Σύλλογο Γονέων, που συγκροτώντας συντονιστική επιτροπή αγώνα, έλαβαν την απόφαση να διεκδικήσουν δυναμικά λύσεις στο πλαίσιο της πρωινής λειτουργίας.

Σε συνάντηση της Συντονιστικής επιτροπής με το Νομάρχη την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο κύριος Μπουραντάς, δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα της μετεγκατάστασης για πρωινή λειτουργία των Γυμνασίων και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18.00 θα συνεδριάσει εκ νέου στο χώρο του σχολείου η Γενική Συνέλευση των γονέων για ενημέρωση, προκειμένου να αποφασιστούν οι μετέπειτα ενέργειες που πρέπει να γίνουν για επίλυση του προβλήματος, ζητώντας την άμεση πρωινή λειτουργία των σχολείων.

Σε σχετικό ψήφισμα αναφέρουν:

"Η γενική συνέλευση των γονέων 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής.

Δεν δεχόμαστε την απογευματινή λειτουργία των γυμνασίων.

Να υπάρξει δέσμευση χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος.

Αμεση εξεύρεση αιθουσών είτε σε σχολικά είτε σε δημόσια κτίρια, για την προσωρινή στέγαση των μαθητών.

Η μετακίνηση των μαθητών θα είναι ευθύνη των αρμοδίων για αυτό.

Ενημέρωση της συντονιστικής επιτροπής από τους αρμόδιους φορείς έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, ώστε η γενική συνέλευση να αποφασίσει για τα πεπραγμένα.

Σε περίπτωση κωλυσιεργίας την Παρασκευή θα προταθούν δυναμικές κινητοποιήσεις από γονείς και μαθητές".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.