Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απάντηση Σιαγιάννη για τα φαινόμενα διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ και την επίθεση που δέχεται

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010, 09:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Σε δήλωση προέβη ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Σιαγιάννης Γιάννης θέλοντας να δώσει απαντήσεις με αφορμή το γεγονός, ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρχεται όπως όλα δείχνουν διασπασμένο στις εκλογές του Νοεμβρίου, μετά και τη ανακοίνωση της δημάρχου Ταμυνέων κας Καράπα ότι θα είναι υποψήφια με τον "αντάρτη", δήμαρχο Κονιστρών κ. Παπαναστασίου.

Η κατάσταση όχι μόνο δυσκολεύει και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση, αλλά έχουν αρχίσει και τα συντροφικά "μαχαιρώματα".

Ο κ. Σιαγιάννης αναφέρει τα εξής: "Είναι βέβαιο ότι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία για το μέλλον του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Γιατί το μέλλον και η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την επιλογή του συνδυασμού που μπορεί να υπηρετήσει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις της νέας εποχής που χαράζει.

Νέα εποχή που χρειάζεται ήθος, πολιτική ηθική, εντιμότητα, δημοκρατικότητα και κυρίως καθαρό πολιτικό, πολιτισμένο λόγο. Αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτεί και η κοινωνία των πολιτών.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι εκλαμβάνουν την σημασία των εκλογών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου ως πεδίο αυτοδιοικητικής επιβίωσης απεμπολώντας τα προτάγματα αυτής της μάχης, το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Αυτοί οι κάποιοι ευρίσκονται φυσικά εντός των «ευρύτερων δυνάμεων» της Δημοκρατικής παράταξης.

Με συστηματική αμετροέπεια και κατασυκοφάντηση, προσπαθούν να σπιλώσουν την υποψηφιότητα της Δημοκρατικής παράταξης ακόμα και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Με έναν μικρό στρατό οπαδισμού - χουλιγκανισμού προσπαθούν να επιφέρουν πλήγμα στην ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης. Στοχοποιώντας εδώ και καιρό μόνιμα τον «εσωτερικό αντίπαλο» ξεχνούν ποιος είναι ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος.

Αναφέρονται στις παραδοχές της κοινωνίας όντας μακριά απ' αυτήν και χωρίς να υπολογίζουν τι πράγματι, την κοινωνία και τους πολίτες απασχολεί. Και όλα αυτά παρέα με την ένοχη ουδετερότητα κύκλων θεσμικών Ευβοϊκών οργάνων.

Η εντιμότητα της πορείας μας και η πραγματική δύναμη που μας δίνει η κοινωνία των πολιτών για ανατροπές, μας δίνει όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να μη σιωπήσουμε με το όποιο κόστος! Αυτά προς το παρόν!".

Περνώντας στην αντεπίθεση ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Σιαγιάννης Γιάννης ανακοίνωσε και τα αρχικά ονόματα 111 αυτοδιοικητικών στελεχών, και πολιτών που στηρίζουν το συνδυασμό "Ενεργοί Δημότες". Μεταξύ αυτών οι κ.κ. Κατσούλης Δημήτρης, δήμαρχος Αυλώνος, Καρκαλέτσης Κωνσταντίνος, αντιδήμαρχος Ταμυνέων, Σέγκος Παναγιώτης, πρόεδρος Δ.Σ Ταμυνέων, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Καραβά Ρόζυ κα.

Η Σύσκεψη έγινε τοπική συγκέντρωση στο Αλιβέρι

Μέσα σε ένα θετικό κλίμα και προσέλευσης αρκετών πολιτών, η σύσκεψη που είχε προγραμματίσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Γιάννης Σιαγιάννης και ο συνδυασμός «Ενεργοί Δημότες» πραγματοποιήθηκε τελικά ως ανοιχτή συγκέντρωση, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.

Ο κ. Σιαγιάννης εξέθεσε τους βασικούς στόχους του προγράμματός του για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου και περιέγραψε το πως θα πορευθεί ο συνδυασμός του και τόνισε: "Η διαφάνεια, το ηθικό πλεονέκτημα, η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και η συμμετοχή του πολίτη μαζί με τη γνώση και την αποτελεσματικότητα, αποτελούν τα εχέγγυα αυτής της πορείας".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σιαγιάννης και οι «Ενεργοί Πολίτες» θα πυκνώσουν τις επαφές και οι συσκέψεις σε όλο το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με όλους τους πολίτες του Δήμου.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.