Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χωρίς φάρμακα οι μηχανικοί της Εύβοιας - Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πάγκαλο

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, 09:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Ευβοίας πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τα προεδρεία των εργοληπτικών οργανώσεων ΠΕΔΜΕΔΕ και ΣΕΔΕ του νομού, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ.

Αποφασίστηκε να προβούν σε δυναμικές αντιδράσεις, με αρχή την αποστολή κοινής επιστολής στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, με σκοπό να του εκθέσουν τα πιεστικά προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις. Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής:

"Απευθυνόμαστε σ' εσάς με σκοπό να σας ενημερώσουμε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Μηχανικοί της Εύβοιας που είμαστε ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να αντιληφθείτε το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και να σας μεταφέρουμε την αγωνία και την απόγνωση των συναδέλφων μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε φάρμακα από τα φαρμακεία του νομού, χωρίς να καταβάλουμε ολόκληρο το αντίτιμο, γιατί ο φαρμακευτικός σύλλογος Εύβοιας δεν έχει συμβληθεί με το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ώστε να δέχεται το συνταγολόγιο όπως γίνεται στην Αττική. Παραδόξως έχουν συμβληθεί με τα ταμεία των ιατρών και των νομικών, παρά το γεγονός ότι όλα τα ταμεία των επιστημόνων έχουν ενοποιηθεί σε ένα ταμείο το ΕΤΑΑ. Ευλόγως αναρωτιόμαστε αν στη χώρα μας οι μηχανισμοί του κράτους λειτουργούν ενιαία σε όλες τις περιοχές ή όχι.

Μέχρι τώρα το πρόβλημα αυτό ξεπερνιόταν υποβάλλοντας τα απαραίτητα παραστατικά πληρωμών των φαρμάκων στο τοπικό γραφείο του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο μας επέστρεφε το αναλογούν ποσό αφού πρώτα γινόταν ο έλεγχος της δαπάνης από τον ελεγκτή ιατρό και η εκκαθάριση της οφειλής.

Η παραπάνω διαδικασία ακολουθούνταν συνεχώς από συστάσεως του τοπικού γραφείου του ΤΣΜΕΔΕ στην Εύβοια. Όμως από τα τέλη Φεβρουαρίου 2010 η σύμβαση του ελεγκτή ιατρού έχει λήξει και μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί ανείσπρακτες οφειλές που μέχρι το τέλος του 2010 θα προσεγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.

Η καθυστέρηση πρόσληψης ελεγκτών ιατρών δημιουργεί τα προβλήματα που αναφέρει ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ στο έγγραφό του το οποίο επισυνάπτεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απίστευτη ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι συνάδελφοί μας, κυρίως εκείνοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, γιατί δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να καταβάλουν τη φαρμακευτική τους δαπάνη. Επιπροσθέτως υπάρχει ο φόβος μήπως δεν καταβληθούν οι οφειλόμενες δαπάνες ποτέ.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε που οφείλονται αυτές οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο ταμείο μας, το οποίο είναι από τα πιο εύρωστα ταμεία, αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι οι συνάδελφοί μας ταλαιπωρούνται και δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που θα έπρεπε βάσει των εισφορών που πληρώνουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να δοθεί άμεση λύση στην πρόσληψη ελεγκτών ιατρών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.