Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, 16:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Πολλά είναι τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης και αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών του νοσοκομείου και κυρίως των εργαζομένων, στην ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, στη μεταφορά των ασθενών στη διοικητική υπηρεσία,στις εφημερίες των ιατρών τις συνθήκες εργασίας και υπερωρίες των εργαζομένων. Παρόλες τις προσπάθειες των εργαζομένων η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους τους εργαζόμενους και κυρίως στους ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο.

Ο Αντώνης Δεμερούτης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του νοσοκομείου:

"Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι όλων των κλάδων στο νοσοκομείο καταβάλουν υπέρμετρες προσπάθειες,προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους,να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού που έχει το νοσοκομείο σε όλες τις ειδικότητες εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους. Η μεγάλη έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στους εργαζόμενους τους νοσηλευόμενους και τους ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο.

Το Τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο της Κύμης σε συνδυασμό με τα δύο ιατρεία χειρουργικό και παθολογικό αντιμετωπίζουν τα ποιο σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν στην περιοχή το ίδιο όπως και στα μεγάλα Νοσοκομεία, για αυτό και πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση".

Για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων προτείνει:

"1.Την ανάπτυξη του Κέντρου Υγείας (της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας), με στελέχωση ιατρικό και λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για τα αγροτικά ιατρεία, πολιτική πρόληψης για τους ηλικιωμένους και ανήμπορους.

2. Να ανταποκριθούμε στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας με προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων, και παραϊατρικό προσωπικό. Νοσοκομείο σύγχρονο λειτουργικό όπου με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας.

3. Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, χωρίς καθυστερήσεις γιατί δημιουργούνται εντάσεις και αντιθέσεις με τους εργαζόμενους, ενώ όλοι πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής για μείωση των δαπανών από το Δ.Ν.Τ για την δημόσια υγεία.

Για να πάψει μια νοσηλεύτρια να αναλογεί στη νυχτερινή βάρδια στο Νοσοκομείο Κ.Υ. σε ασθενείς και στα Ε.Π., να μπορούνε οι εργαζόμενοι στο μικροβιολογικό εργαστήριο στα μαγειρεία - πλυντήρια να εργάζονται με σωστές συνθήκες υγείας και ασφάλειας να προσληφθούν διοικητικοί υπάλληλοι, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς και οδηγοί, που σύμφωνα με τον οργανισμό υπάρχουν 15 πέντε κενές θέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Για να λειτουργήσει η μονάδα τεχνητού νεφρού με πλήρη προσωπικό και σε δύο βάρδιες, είναι κρίμα για να μην λειτουργεί σωστά η Μ.Τ.Ν να ταλαιπωρούνται ασθενείς και συγγενείς μέρα παρά μέρα σε νοσοκομεία όπως τις Χαλκίδας και Αθηνών. Για να λειτουργεί το Τ.Ε.Π. το απόγευμα και την νύχτα που είναι κλειστό γιατί δεν έχει προσωπικό και ταλαιπωρούνται ασθενείς και συνοδοί".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.