Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Υποψήφιος με τον Περγαντά ο Δημήτρης Κατσούλης

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, 08:50
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Δημήτρης Κατσούλης, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας στις εκλογές του Νοεμβρίου, με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά. Ο κ. Κατσούλης υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι η παράταξη του Κλέαρχου Περγαντά μπορεί να υλοποιήσει τους μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους και σε ότι αφορά την Εύβοια και σε αυτό θα συμβάλλουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι από το νομό.

Ο δήμαρχος Αυλώνος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Έχω ήδη διατυπώσει την άποψη ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμες γιατί σε αυτές το διακύβευμα είναι η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, το Πρόγραμμα «Καλλικράτης». Σε αυτό το περίγραμμα πολιτικής αποστολής πρέπει να κινηθεί η συζήτηση και κυρίως η προσοχή των πολιτών. Από τις επιλογές του εκλογικού σώματος θα εξαρτηθεί σε μέγιστο βαθμό η υλοποίηση των στόχων της μεταρρύθμισης. Πρώτη προϋπόθεση ασφαλώς είναι η νίκη της περιφερειακής παράταξης που πιστεύει στην μεταρρύθμιση, που πιστεύει στην ανάγκη της αναδιάταξης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος, στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, στην επίτευξη των στόχων της ισχυρής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Για την Εύβοια οι περιφερειακές εκλογές έχουν επίσης ζωτική σημασία. Η Εύβοια, ο μεγαλύτερος νομός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει πλέον την ευκαιρία να συμμετέχει δραστικά στην διαμόρφωση της περιφερειακής ενότητας, στην διάπλαση της αυτοδιοικητικής περιφερειακής συνείδησης και γιατί όχι να πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες σύνθεσης για μία νέα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μία Περιφέρεια καινοτομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Ασφαλώς η διαχρονική άρνηση της Πολιτείας να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές στον νομό, ιδιαίτερα τις οδικές και λιμενικές υποδομές, τις καθιστά πρωτεύον ζήτημα και υπό αυτή την έννοια οι διεκδικήσεις της Εύβοιας όχι μόνο δεν υποστέλλονται αλλά το αντίθετο, στο πλαίσιο της Αυτοδιοικητικής Περιφέρειας αποκτούν άλλη διάσταση. Τώρα εν πολλοίς δεν θα αποφασίζουν οι άλλοι μόνοι τους για μας αλλά θα συμμετέχουμε και εμείς στη διαμόρφωση και την λήψη των αποφάσεων. Αυτή είναι η κεφαλαιώδης διαφορά του σημερινού πολιτικού και διοικητικού συστήματος από αυτό που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» και καλούνται να υλοποιήσουν τα αιρετά όργανα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εδώ λοιπόν η Εύβοια πρέπει να έχει δυνατή και αποτελεσματική φωνή, πράγμα που θα το πετύχει με ισχυρή εκπροσώπηση βασισμένη στην εμπειρία, την γνώση και την πρόσβαση σε νέες ιδέες σε νέα οράματα, σε νέους πολιτικούς δρόμους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για μια ισχυρή και δημιουργική Εύβοια σε μία ισχυρή και αποτελεσματική περιφέρεια τίποτε δεν κερδίζεται αυτόματα, όλα προϋποθέτουν σκληρούς αγώνες διεκδίκησης, τέτοιους που η Εύβοια έχει ήδη αποδείξει, με τη Νομαρχία Μπουραντά, ότι μπορεί να διεξάγει αλλά ταυτόχρονα απαιτούν και νέες δημιουργικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον ευβοιώτη και σκυριανό πολίτη, τον ευβοιώτη και σκυριανό επιχειρηματία, τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες.

Σ' αυτή την αποστολή, σε έναν νέο δρόμο για την Εύβοια, είμαι πρόθυμος να ανταποκριθώ. Η περιφερειακή παράταξη της οποίας ηγείται ο Κλέαρχος Περγαντάς μπορεί να οικοδομήσει την Αυτοδιοικητική Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, να υλοποιήσει τους μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους αξιοποιώντας την καινοτομία, τα ισχυρά πλεονεκτήματα όλων των περιφερειακών ενοτήτων και σε ότι μας αφορά της Εύβοιας. Για την Εύβοια και την Σκύρο εξάλλου είμαστε εδώ".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.