Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προεκλογικός... πυρετός

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, 10:58




-
- - -


Αρχισαν πυρετωδώς οι υποψήφιοι να προετοιμάζουν την κάθοδό τους στις εκλογές, ανακοινώνοντας συμμαχίες και στηρίξεις, συνεχίζοντας προς το παρόν το σίριαλ της ονοματολογίας.

Περιοδείες Περγαντά
Τη Λαμία θα επισκεφθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

  • Ο κ. Περγαντάς στις 11 το πρωί θα συναντηθεί στη Μητρόπολη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο.
  • Στις 12 το μεσημέρι στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα και το Δ.Σ.
  • Στη 1 μετά το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας θα συναντηθεί με την Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ο κ. Περγαντάς θα έχει τις εξής επαφές:

  • Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, με τον πρόεδρο κ. Απόστολο Καραναστάση και τη Διοικούσα του Τμήματος
  • Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Κόρκο και το Δ.Σ.
  • Στη 1 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί στη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την υποδιοικήτρια Παρασκευή Σκιαδοπούλου.

Η στήριξη Παπαθεμελή στον Θανάση Χειμάρα
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι η "Δημοκρατική Αναγέννηση" του κ. Παπαθεμελή στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Χειμάρα, υποψήφιου της ΝΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε τον υποψήφιο περιφερειάρχη, όπου συμφωνήθηκε η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαναγιώτου Δημήτρη, απόστρατου Αξιωματικού Ειδικών Δυνάμεων. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σ. Παπαθεμελής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χειμάρα, ο οποίος του εξέφρασε την ικανοποίηση για τη στήριξη του κόμματός του και τον ευχαρίστησε.

Το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" για την ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τις εξαγγελίες που έγιναν και αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολιάζει το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" καταθέτοντας τις απόψεις τους για την ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Περιφέρεια, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αλλαγές που προτείνονται θα πλήξουν την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς στοχεύουν στην αντικατάσταση αιρετών οργάνων από μάνατζερ.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής: "Οι προτεινόμενες αλλαγές θα πλήξουν αποφασιστικά την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς στοχεύουν στην αντικατάσταση αιρετών οργάνων από μάνατζερ. Αντί για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, επιχειρείται η περαιτέρω υποβάθμισή τους και η επίσημη υπαγωγή τους σε κατώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι μια σειρά περιφερειακών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκαν με εξωακαδημαϊκά και ψηφοθηρικά κριτήρια, επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από μια από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν καθηλώσει το Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ της Στερεάς, και όχι μόνο, σε μια στάσιμη κατάσταση. Με τη μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων να είναι συμβασιούχοι και να μη μπορούν να λειτουργήσουν ως ανεξάρτητοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, που αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που απαξιώνουν, εδώ και καιρό, συστηματικά τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να εμφανιστούν τώρα αποφασισμένες να τα καταργήσουν, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίθεσης στο δημόσιο πανεπιστήμιο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.