Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σύγχυση... στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, 11:51




-
- - -


Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον υποψήφιο δήμαρχο της Χαλκίδας μπορεί να δόθηκε, ωστόσο, η επίσημη επιλογή του κόμματος δεν έβαλε τέλος στην εσωτερική αντιπαράθεση και στη συζήτηση περί διαδικασίας και άρθρων του καταστατικού ανάδειξης υποψηφίων.

Τα στελέχη έχουν χωριστεί σε "στρατόπεδα" και οι διαφωνίες που έχουν εκφραστεί όχι μόνο για το δήμο της Χαλκίδας, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου, προκαλούν ρήγματα στη συνοχή του κόμματος στο νομό και όπως φαίνεται η περίοδος της εσωστρέφειας δεν έχει περάσει.

Υπάρχουν στελέχη που αποφάσισαν να "αφοπλιστούν" ως αντίδραση στην τακτική που ακολουθείται και την ίδια στιγμή σε ό, τι έχει να κάνει με το δήμο της Χαλκίδας, αναμένουν τις αποφάσεις της σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο κ. Αναγνωστάκης Δημήτρης.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο κ. Καρατζάς Νίκος, κάνει γνωστό ότι δεν προτίθεται να έχει συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο στις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας, ότι εκείνοι "που απαξίωσαν τις οργανώσεις του κόμματος στο νομό και την πόλη θα φέρουν ακέραια την ευθύνη του αποτελέσματος".

Βέβαια ο κ. Καρατζάς προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της κάλπης, προεξοφλώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει, αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση ενδεχομένως που θα τηρήσουν στελέχη που έχουν εκφράσει την απογοήτευσή του, βάζοντας ίσως σε προτεραιότητα τις προσωπικές στρατηγικές.

Η γραπτή δήλωση του κ. Νίκου Καρατζά έχει ως εξής:

"1. Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την Βουλή και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναδεικνύονται με δημοκρατικές διαδικασίες προκριματικών εκλογών και με αξιολόγηση των συλλογικών του οργάνων. Οι αρχές που διέπουν την ανάδειξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι η διαφάνεια, η διαβούλευση, η επικουρικότητα, η αξιοκρατία, η συνέπεια, η ανανέωση, η σύνθεση και η ενότητα.

2. Οι αρχές αυτές υλοποιούνται είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με απόφαση των αρμόδιων συλλογικών οργάνων μετά από διαβούλευση με τα οικεία αποκεντρωμένα όργανα.

Σεβόμενος το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας του Κινήματος δεν θα συμμετάσχω με οποιονδήποτε τρόπο στις ερχόμενες εκλογές.

Όσοι απαξίωσαν τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομό και στην πόλη της Χαλκίδας έχουν ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Δεν θα γίνω επίσης το άλλοθί τους για την ήττα της επιλογής τους στο δήμο της Χαλκίδας, συμμετέχοντας σε άλλο συνδυασμό.

Αυτή θα είναι η δική μου πρόταση στη σύσκεψη των στελεχών του Δημ. Αναγνωστάκη. Την θέτω στην κρίση των φίλων και συντρόφων μου.

Επίσης ότι είναι αυτονόητο ότι η όποια απόφαση θα μας βρει ενωμένους".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.