Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Ευαγγελίστριας Σκιάθου Αγγελος Λύσσαρης

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, 17:04
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ιερας Μονής Ευαγγελίστριας Σκιάθου, Αρχιμανδρίτης Αγγελος Λύσσαρης. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1945 και από μικρής ηλικίας μετακομίζοντας στην Αθήνα οικογενειακώς συνδέθηκε με τις Χριστιανικές Ενώσεις του π. Αγγέλου Νησιώτη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε για χρόνια στον Δήμο Αθηναίων.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συγκαταλέχθηκε στις τάξεις του ιερού Κλήρου, ως μοναχός και χειροτονηθείς Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, από το μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο (Στέκα).

Το 1997 και μετά την κοίμηση του μακαριστού Ηγουμένου της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου Αρχιμ. Γερασιμου Ζούρα, ζήτησε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη), να πάει στη Μονή και από τότε ανέλαβε την Ηγουμενία της.

Τον Ιούλιο του 2003 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο (Τριανταφύλλου).

Στα 13 χρόνια της ηγουμενίας του, ο π. Αγγελος ανακαίνισε πλήρως το κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής, συνέβαλε ουσιαστικά στην πλήρη καταγραφή και αναγνώριση της περιουσίας της, ενώ η Ιερά Μονή δεν υστέρησε και σε κοινωνική προσφορά στην κοινωνία της Σκιάθου, για την οποία πολλούς επαίνους κατά καιρούς έλαβε.

Τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρήθηκε από την επάρατο νόσο. Η εξόδιος Ακολουθία του θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.