Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απαντήσεις υπουργών σε ερωτήσεις της Ουρανίας Παπανδρέου

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, 16:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Η βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ, κα Ουρανία Παπανδρέου είχε καταθέσει μια σειρά ερωτήσεων στους αρμόδιους υπουργούς. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη βουλευτή, σε ερώτησή της για την μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι υποχρεωμένο να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.

Σε ερώτηση για την καταστροφική πυρκαγιά της Καρύστου στις 21 Αυγούστου, το Υπουργείο Υποδομών απάντησε ότι αρμόδια είναι πράγματι η υπηρεσία Υ.Α.Σ του Υπουργείου για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, αλλά για να αναλάβει θα πρέπει να κατατεθεί αίτημα με συγκεντρωτικό πίνακα, από τη Νομαρχία Ευβοίας ή την Περιφέρεια σχετικά με τους πληγέντες, αλλά μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει κατατεθεί, οπότε δε μπορεί η Υ.Α.Σ να προχωρήσει.

Σε ερώτηση για την ίδρυση Νοσοκομείου Παίδων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το Υπουργείο Υγείας απάντησε ότι δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση από τους αρμοδίους φορείς της περιοχής για τέτοια ίδρυση νοσοκομείου και άρα δεν θα δημιουργηθεί. Μάλιστα το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι υφιστάμενες υποδομές καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

Σε ερώτηση σχετικά με το κλείσιμο του εκκλησιαστικού σχολείου Τήνου, το Υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι επειδή έχουν απομείνει μόνο 25 μαθητές το 2010 σε συνδυασμό με το κόστος λειτουργίας των εκκλησιαστικών σχολείων δεν επιτρέπεται η διατήρησή του.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.