Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καμία ενέργεια για το πρόβλημα στέγης των Γυμνασίων 3ου, 6ου και Εσπερινού σύμφωνα με τη Σοφία Ντούρου

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010, 12:25
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Επιστολή προς τον Νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά Θανάση, τον αντινομάρχη κ. Βουρδάνο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλία απέστειλε η Νομαρχιακή Σύμβουλος, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας κα Ντούρου Σοφία σχετικά με το πρόβλημα ασφάλειας στο κτίριο που στεγάζει τα Γυμνάσια 3ο, 6ο, Εσπερινό.

Μάλιστα, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου γονείς και μαθητές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία, παρουσία και του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας με το ΚΚΕ κ. Σταματούκου Βαγγέλη.

Η κα Ντούρου υπενθυμίζοντας ότι είχαν φέρει ως παράταξη το εν λόγω θέμα προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 1ης Σεπτεμβρίου, οπότε και είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταλληλότητα του κτιρίου με βάση έκθεση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, προτείνοντας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης νέων κτιρίων, επανέρχεται με την επιστολή της και ζητά: "να μας ενημερώσετε εγγράφως ποιος νέος έλεγχος έχει γίνει, ποια συμπεράσματα έχουν προκύψει και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων".

Η κα Ντούρου είχε αναφέρει στη συνεδρίαση, ότι επισκέφθηκαν το 3ο και 6ο Γυμνάσιο στο οποίο από φέτος με απόφαση του κ. Νομάρχη στεγάζεται και το Εσπερινό Γυμνάσιο. Εντύπωση τους προκάλεσε το γεγονός ότι επιλέχτηκε γιατί είχε καλύτερη πρόσβαση στους διαδρόμους και το προαύλιο όταν το 6ο Γυμνάσιο στεγάζεται στο 2ο όροφο και μέχρι πρόσφατα έκλεινε η πόρτα πρόσβασης στην αυλή.

Η κα Ντούρου υποστήριξε: "Θεωρούμε ότι το κριτήριο ήταν ότι οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου, παιδιά-αλλά και ενήλικες- που ταυτόχρονα εργάζονται και παλεύουν διπλά για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου θεού και στοιβάχτηκαν σε ένα «υποβαθμισμένο» κτίριο.

Το σχολικό κτίριο, ένα από τα παλαιότερα της Χαλκίδας (1967) στεγάζει περίπου 850 μαθητές και των τριών Γυμνασίων. Όπως είδαμε, το κλειστό γυμναστήριο έχει μετατραπεί σε αποθήκη βιβλίων και η αυλή είναι απαράδεκτη για τόσους μαθητές. Απορούμε αλήθεια πώς θα μπορούσαν σε τέτοιο κτίριο να έχουν πρόσβαση μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Ανησυχούμε πόσο ασφαλές είναι όταν στο έγγραφο του ΟΣΚ Α.Ε. αναφέρονται:

  • Ρηγματώσεις που οφείλονται στον τρόπο κατασκευής του αρχικού φορέα.
  • Οξειδώσεις οπλισμού στις βάσεις κατακόρυφων φερόντων στοιχείων στο ισόγειο.
  • Στύλοι που βρίσκονται στο κλιμακοστάσιο και δημιουργούν κίνδυνο για τους χρήστες σε περίπτωση άμεσης εκκένωσης.
  • Μεγάλη τρωτότητα έναντι μελλοντικών ισχυρών δράσεων.

Αυτά όλα είναι γνωστά μήνες και το θέμα δεν ήρθε στο Ν.Σ. για την υλοποίηση του έργου ενίσχυσης στατικής επάρκειας.

Θεωρούμε ότι ούτε σύγχρονο ούτε «έξυπνο» είναι το σχολικό κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ζητάμε να χτιστούν νέα σύγχρονα διδακτήρια για το 3ο, το 6ο και το Εσπερινό Γυμνάσιο".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.