Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή βυζαντινής μουσικής της Μητρόπολης

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 17:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, έλαβε χώρα ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδας «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», η οποία λειτουργεί επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε στους καθηγητές και μαθητές της Σχολής, παλιούς και νέους, για την αξία της βυζαντινής μουσικής παράδοσης και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα αναλόγια, όσο και στις εκδηλώσεις της Σχολής.

Εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την αγάπη του και τη στήριξή του, ενώ μιλώντας στους σπουδαστές, τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Η σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί με 9 παραρτήματα, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από τη Μητρόπολη και τις ενορίες.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.