Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνεχίζεται η καταγραφή των προβλημάτων στην Εύβοια από τον Κλέαρχο Περγαντά

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 11:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνέχισε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου τις επαφές με φορείς και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στην Εύβοια συναντώντας τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας, του Λιμενικού Ταμείου, ενώ επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων.

Κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο πρόεδρος κ. Σταύρος Μπαμπατσούλης ενημερώνοντας τον κύριο Περγαντά για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτύχει ως αιρετός Περιφερειάρχης έχοντας ως παρακαταθήκη δυο επιτυχημένες Νομαρχιακές Θητείες. Τόνισε ότι από το 2006 και μετά οι αγρότες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα των ρητινοκαλιεργητών και την εμπλοκή των φωτοβολταϊκών για τους αγρότες. Ως βασικές προτεραιότητες του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου για τους αγρότες ζήτησε «νερά για άρδευση και χρήσεις γης».

Για το πρόβλημα περιορισμών που έχουν τεθεί αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα ο Κ. Περγαντάς τόνισε ότι μπορούν να ξεπεραστούν με δεδομένο ότι ο αριθμός των αγροτών που θέλουν να συμμετέχουν δεν είναι πολύ μεγάλος (περίπου εκατό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην Εύβοια) και πρόσθεσε: "Ο αγρότης όμως δεν πρόκειται να σωθεί από τα φωτοβολταϊκά Πάρκα, για να μπορέσει να επιβιώσει χρειάζεται χαμηλά κόστη παραγωγής τα οποία επιτυγχάνονται με έργα υποδομής όπως φράγματα (π.χ. φράγμα Ψαχνών), Αναδασμοί, δρόμοι, γέφυρες κλπ. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι μέσα από το νέο του ρόλο στην Περιφέρεια και σε συνεργασία με τους φορείς θα λυθούν σημαντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα."

Στη συνέχεια στον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδος ο πρόεδρος κ. Αρμόνης Βασίλης ζήτησε από τον κ. Περγαντά να προχωρήσει το θέμα της δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και το Λιμάνι της πόλης. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η νομαρχία για το οδικό δίκτυο και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Παρεμπορίου και της κινέζικης αγοράς με παράλληλη πίεση προς πάσα κατεύθυνση για ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Περγαντάς είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του εμπορικού συλλόγου από τη συνεργασία του ως Νομάρχης με όλους τους φορείς και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με πίεση προς τις τράπεζες ώστε να το επιταχύνουν.

Με το δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Θανάση Ζεμπίλη ο κ. Περγαντάς συζήτησε τις δυνατότητες αξιοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας ενώ από την πλευρά του Δημάρχου ως πρώτη προτεραιότητα τέθηκε το ζήτημα της Παράκαμψης Χαλκίδας με το ενδεχόμενο ένταξης δεύτερης υψηλής γέφυρας.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Θανάσης Τσέργας ενημέρωσε τον κ. Περγαντά για την προσπάθεια που έχει συντονισμένα καταβληθεί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μεταφορά του Λιμανιού Χαλκίδας και τη δημιουργία ΝΑ-ΒΙΠΕ στη βοιωτική πλευρά της Χαλκίδας. Παρέδωσε τον φάκελο με τον πλήρη σχεδιασμό της πρότασης (η προμελέτη είναι έτοιμη) τόνισε ότι με τη συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου έχουν βρεθεί επενδυτές και αναμένονται τουλάχιστον χίλιες θέσεις εργασίας με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια εφόσον υπάρχουν έτοιμα, η σιδηροδρομική γραμμή, το οδικό δίκτυο και το λιμάνι.

Ο κύριος Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει προς πάσα κατεύθυνση για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος τονίζοντας ότι χρειάζονται συμφωνίες τοπικές και ευρύτερες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι αντιπεριφερειάρχες του Κλέαρχου Περγαντά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών για κάθε Νομό στο συνδυασμό του κ. Κλέαρχου Περγαντά, υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ για τη Στερεά Ελλάδα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "μαζί θα δώσουν τη μάχη για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο ενός πολιτικού αγώνα πολιτισμένου και νικηφόρου"

Οι υποψήφιοι είναι:

  • Βοιωτία: Μουλκιώτης Γεώργιος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου
  • Εύβοια: Μπουραντάς Αθανάσιος, Νομάρχης Εύβοιας
  • Ευρυτανία: Καραμπάς Βασίλης, Δήμαρχος Καρπενησίου
  • Φθιώτιδα: Στάικος Θωμάς, Δικηγόρος
  • Φωκίδα: Γαζή Γιώτα, π. Δήμαρχος Αμφισσας

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας κκ Μουλκιώτης και Στάικος αντίστοιχα με επιστολές τους ευχαριστούν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό τους, επισημαίνοντας, ότι ο θεσμός της αιρετής περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι για όλους η ευτυχής κατάληξη ενός μακροχρόνιου αγώνα και για τον τόπο μια νέα ελπίδα για πρόοδο. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα είναι αποφασισμένοι να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους.

Ο κ. Στάικος υπογραμμίζει, επίσης, ότι "στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη ανοίγει ένας νέος κύκλος της μεγάλης και επαναστατικής αλλαγής που φέρει το όνομα Καλλικράτης. Μια κορυφαία αλλαγή που τόλμησε να προωθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μια νέα αρχιτεκτονική που θα μετατρέψει παλιές και ξεπερασμένες δομές σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος που σέβεται και υπηρετεί τους πολίτες, που εξασφαλίζει με διαφάνεια ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους και όχι μόνο τους εκλεκτούς".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.