Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τίτλοι τέλους για την εργασιακή ειρήνη στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, 11:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η εργασιακή ειρήνη αποτελεί παρελθόν καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αρκετές επιχειρήσεις και εργοστάσια συνεχώς πληθαίνουν και όχι μόνο ζουν με το φόβο των απολύσεων ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι αναγκασμένοι να δέχονται την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων.

Στα Τσιμέντα Χαλκίδας προβλέπεται νέα "τρικυμία" μετά την προειδοποίηση του σωματείου ότι η πρόκληση της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη:

"Διαπιστώσαμε ότι η ΑΓΕΤ έβαλε σε εφαρμογή μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανατροπή και κατάργηση των διμερών συμφωνιών με το σωματείο μας που ρυθμίζουν μισθολογικά και εργασιακά θέματα των εργαζομένων.

Για το σκοπό αυτό κάλεσε νέο-προσληφθέντες συναδέλφους και με πρόσχημα τη παράδοση ενός φακέλου που περιείχε διάφορα ενημερωτικά έγγραφα, τους έβαλε και υπόγραψαν μία «σύμβαση εργασίας» που τους αφαιρεί ουσιαστικά την ειδικότητα, τις αυξήσεις μισθών πάνω από τα προβλεπόμενα και γενικά κάθε πρόσθετη αμοιβή ή εργασιακή ρύθμιση που προβλέπεται από διμερείς συμφωνίες, το ωράριο, το πρόγραμμα εργασίας, τις κανονικές άδειες, τον τόπο εργασίας κ.λ.π. περιέχει δε ένα σωρό «προοδευτικά» άρθρα που, κατά τους εμπνευστές της, κατοχυρώνουν το απόλυτο «διευθυντικό δικαίωμα».

Η «σύμβαση», κομμένη και ραμμένη στις επιταγές της «νέας τάξης πραγμάτων» στην εποχή του μνημονίου και του ΔΝΤ, αποκαλύπτει το ζοφερό μέλλον του εργασιακού μεσαίωνα που σχεδιάζουν για τους εργαζόμενους.

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του δικτάτορα Παπαδόπουλου ωχριά μπροστά της. Και βέβαια η πρόκληση αυτή δεν θα μείνει χωρίς απάντηση".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.