Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Ζεστό" χρήμα σε Νομαρχία και δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 13:53
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


223.392 ευρώ στη Νομαρχία Εύβοιας από τους ΚΑΠ για το οδικό δίκτυο
Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών η απόφαση για την κατανομή συνολικού ποσού 8.556.667 €, εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2010, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Τα χρήματα διατίθενται για την κάλυψη δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου τους, για το μήνα Σεπτέμβριο. Στο Νομό της Εύβοιας θα δοθεί το ποσό των 223.392 ευρώ με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κατανομή ΚΑΠ στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την ΕΝΑΕ, για τις λειτουργικές τους δαπάνες
Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση και για την κατανομή του ποσού των 9.235.089 € από τα έσοδα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στις στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την ΕΝΑΕ για το μήνα Σεπτέμβριο προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους. Στη Νομαρχία της Εύβοιας θα κατανεμηθεί το ποσό των 166.282 ευρώ.

Πιστώσεις για κάλυψη επενδυτικών δαπανών
Από το ποσό των 9.072.266 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2010,που θα κατανεμηθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας για το μήνα Σεπτέμβριο αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη επενδυτικών δαπανών τους, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας θα λάβει το ποσό των 182.989 ευρώ.

40 εκ. σε δήμους για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων
Καθορίστηκε το ποσό που διατίθεται από τους ΚΑΠ στους Δήμους και τις Κοινότητες για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η τρίτη κατανομή ανέρχεται στο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ και θα αποδοθεί άμεσα στους δικαιούχους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, με Χρηματικές Εντολές προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μόλις περιέλθουν στο Υπουργείο οι προτάσεις των Πενταμελών Επιτροπών των νομών, οι οποίες θα πρέπει να μας υποβληθούν το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Το ποσό που θα αποδοθεί στους δήμους της Εύβοιας ανέρχεται σε 854.770 ευρώ.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.