Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εγκαίνια δημοτικού σχολείου Κονιστρών

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 12:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου Κονιστρών από το νομάρχη Εύβοιας κ. Αθανάσιο Μπουραντά και το δήμαρχο Κονιστρών κο Δημήτρη Παπαναστασίου. Προηγήθηκε αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ.

Το νέο δημοτικό σχολείο Κονιστρών κατασκευάσθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας με χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ και είχε προϋπολογισμό 2.000.000€. Η κατασκευή του ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2006 και ολοκληρώθηκε την 3η Ιουνίου 2010. Κατασκευάσθηκε σε οικόπεδο του δήμου έκτασης 7,625 στρ.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου δημοτικού σχολείου, στην οποία τιμήθηκαν οι συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικοί που είναι δημότες και υπηρέτησαν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κονιστρών επί 15 έτη ως δάσκαλοι και καθηγητές ή επί μία 5ετία ως διευθυντές τουλάχιστον. Την κεντρική ομιλία με θέμα: "Ο ρόλος του εκπαιδευτικού" εκφώνησε η καθηγήτρια του Λυκείου Κονιστρών κα Στ. Βαλσαμάκη - Τζάνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Εύβοιας κος Δ. Ξυγκόγιαννης, η προϊσταμένη του 2ου γραφείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Μ. Μπαϊρακτάρη, Δημοτικοί Σύμβουλοι Κονιστρών και Κύμης και πολλοί άλλοι επίσημοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.