Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βράβευση του δημάρχου Ιστιαίας στο πανηγύρι των Σινασιτών στο Κρυονέρι Αττικής

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 09:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Με μια όμορφη τελετή, το σωματείο «Νέα Σινασός» γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο στο χώρο που έχει διαμορφώσει στο Κρυονέρι Αττικής, την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη, τη Γέννηση της Θεοτόκου σε ανάμνηση της μεγάλης πανήγυρης που γινόταν κάθε χρόνο στη Σινασό της Καππαδοκίας, το πανηγύρι της Αψηλής Παναγιάς όπως είναι γνωστό στους πρόσφυγες Σινασίτες της Καππαδοκίας.

Στον ιδιαίτερα λοιπόν διαμορφωμένο χώρο, που παλιότερα λειτουργούσε και ως παιδική κατασκήνωση, αρχικά τελέστηκε αρτοκλασία και έπαρση σημαίας και ακολούθησε ομιλία της προέδρου του σωματείου κ. Παπαδοπούλου Βασιλικής μεταξύ των οποίων τόνισε ότι τα σωματεία και οι σύλλογοι είναι ίσως οι μοναδικές κοινωνικές ομάδες που δρουν εθελοντικά σε πολλούς τομείς και προάγουν έτσι τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί τιμήθηκε ο Δήμαρχος Ιστιαίας κ. Γιάννης Καπόλος για την προσφορά του στην αδελφοποίηση της Νέας Σινασού του Δήμου Ιστιαίας με τη Σινασό της Καππαδοκίας, το νυν δήμο Μουσταφά Πασά, το Νοέμβρη του 2008, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική προσκυνηματική εκδρομή και τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσταφά Πασά της Καππαδοκίας.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ιστιαίας απένειμε τιμητικές πλακέτες στην κ. Βασ. Παπαδοπούλου, νυν πρόεδρο του Σωματείου και στον κ. Σπύρο Ισόπουλο, τέως πρόεδρο, στον κ. Κυριάκο Βλασιάδη, Γεν. Γραμματέα για την συμβολή τους στην αδελφοποίηση και τέλος στην κ. Παπανδρέου Δέσποινα για την εξαιρετική της προσφορά ως μεταφράστριας αλλά και ως «κινητήριας δύναμης» στην αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καπόλος τόνισε την εξαιρετική σημασία της συνέχισης των παραδόσεων και του περάσματός τους στις σύγχρονες γενιές και το ρόλο του σωματείου ως θεματοφύλακα των παραδόσεων.

Ακολούθησε η ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το έργο «Καππαδοκία» από την ηθοποιό κ. Ηλιάνα Παναγιωτούνη, σινασίτισας στην καταγωγή, προσφορά καφέ με «βορκόκια» (παραδοσιακό γλυκό) και στη συνέχεια γεύμα με «εριστέ πιλάφ» καθώς και γλέντι και χορός από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.