Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δήλωση στήριξης Γιώργου Μαρίνου στον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 11:19
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Με αφορμή την ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας ότι θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σχετικά με τις οφειλές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ κ. Μαρίνος Γιώργος προέβη σε δήλωση, χαρακτηρίζοντας ως "εμπαιγμό την μεγάλη -πάνω από ένα χρόνο- καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων του ΟΠΑΔ" και πρόσθεσε ότι "αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη η αφαίρεση πάνω από 200 εξετάσεων του καταλόγου του ΟΠΑΔ".

Ενημέρωσε, επίσης, για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, καταγγέλλοντας επανειλημμένα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και γενικότερα των μονάδων υγείας.

Όπως επισήμανε: "Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις ελλείψεις στο ΙΚΑ και την άρνηση μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων γιατρών.

Η κατάσταση αυτή αποδεικνύεται χρόνια και καταταλαιπωρεί τους ασθενείς, τους συγγενείς τους και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει επιπρόσθετα τη μείωση των μισθών και την κατάργηση εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ανησυχούμε πολύ γιατί η άθλια σημερινή κατάσταση θα επιδεινωθεί με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» που προβλέπει την ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των νοσοκομείων στους δήμους και τις περιφέρειες με σκοπό να επιβληθούν ακόμα πιο ακραία ανταποδοτικά, εμπορευματικά κριτήρια".

Τόνισε, τέλος, ότι ο αγώνας τους γίνεται για αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.