Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έναρξη προεκλογικού αγώνα

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010, 11:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών για τους υποψηφίους που έχουν πάρει το χρίσμα, αλλά και για εκείνους που δηλώνουν ότι διεκδικούν τους νέους δήμους ως ανεξάρτητοι έχει πλέον ξεκινήσει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σιαγιάννης Γιάννης κάλεσε όλες τις τοπικές δυνάμεις να ταυτιστούν με τα προβλήματα του πολίτη και να τα λύσουν συμμετοχικά μακριά από κάθε λογής συμφέροντα.

Η γραπτή δήλωση του κ. Σιαγιάννη έχει ως εξής:

"Σε δύο περίπου μήνες θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Αρχών. Οι εκλογές αυτές θα γίνουν με το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία, τις αρμοδιότητες αλλά και την γεωγραφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι μια θετική πρόκληση για την λειτουργία της κοινωνίας και των δομών του κράτους αλλά ταυτόχρονα και μια πρόσκληση για συμμετοχή στις νέες δυνατότητες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

Στον κάθε δήμο αλλά και ειδικότερα στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, τον Δήμο μας, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου δεν αποτελεί από μόνη της αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων. Πιεστικά προβλήματα που εντείνονται απ' τις πρωτοφανείς συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που οι επιπτώσεις τους φαίνονται στους πολίτες.

Απαιτείται ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του Δήμου, αλλαγές και ανατροπές. Διαφάνεια, διαβούλευση, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ουσιαστική συμμετοχή του Δημότη.

Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά τα προβλήματα και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις τοπικές κοινωνίες.

Να σεβαστούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά -ιστορικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά- του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος και να δεσμευθούμε για την στήριξη του μέλλοντος κάθε περιοχής.

Οι Δημ. Ενότητες Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος, Δυστίων και Ταμυνέων ισόρροπα και συνθετικά θα αποτελέσουν απόλυτα ισοδύναμους παράγοντες στην μεγάλη προσπάθεια που αρχίζει.

Να απομονώσουμε την προπαγάνδα, τον λαϊκισμό και τις προσπάθειες διαίρεσης των δημοτών μας.

Να ταυτιστούμε με τα πραγματικά προβλήματα του Πολίτη και να τα λύσουμε όλοι μαζί, ανοιχτά και συμμετοχικά, μακριά από κάθε λογής συμφέροντα που καταδυναστεύουν την τοπική κοινωνία.

Με αυτές τις δεσμεύσεις θα πορευθώ σαν Υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, διεκδικώντας την στήριξη των Συνδημοτών μου και την πρόοδο του Δήμου μας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.