Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αντιπαραθέσεις προκάλεσε η είδηση της επίσκεψης στα Ψαχνά της Τίνας Μπιρμπίλη

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, 13:08
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Το Δίκτυο κινήσεων πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Ν. Ευβοία, η Επιτροπή Αγώνα κατά της Ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσσαπίων "Ταναΐς" εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός, ότι πληροφορήθηκαν από τον τύπο και μάλιστα μέσω ανακοίνωσης του Συλλόγου Περιβάλλοντος Γαία, ότι θα επισκεφθεί την Μεσσαπία η Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Μπιρμπίλη την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: "Δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο είναι πραγματική η είδηση, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται η επίσκεψη μιας Υπουργού να αναγγέλλεται μέσω της ανακοίνωσης ενός συλλόγου περιβάλλοντος και όχι επίσημα με μια σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ή κάποιου θεσμικού εκπροσώπου της πολιτείας, ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι πολίτες και οι κοινωνικοί φορείς.

Πέρα απ' αυτό, ασφαλώς θεωρούμε θετικό το γεγονός της επίσκεψης, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και αναμένουμε τις συγκεκριμένες εξαγγελίες της Υπουργού για να τις κρίνουμε.

Παρότι ως Δίκτυο περιβαλλοντικών Συλλόγων Εύβοιας και ως Επιτροπή Αγώνα κατά της ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας δεν έχουμε πάρει καμιά πρόσκληση και εφόσον η επίσκεψη πραγματοποιηθεί, θα είμαστε παρόντες και θα επιδιώξουμε βεβαίως να ακουστούμε από την Υπουργό έστω και χωρίς πρόσκληση".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.