Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνεργασία δημάρχων Καρύστου, Στυρέων, Μαρμαρίου για τη δημιουργία υποδομών του αύριο

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, 11:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Η συνεργασία των δήμων που συνενώνονται είναι μονόδρομος και σε πολλές περιπτώσεις το ζητούμενο, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης όλων των περιοχών.

Κάτι ανάλογο αποφασίστηκε ήδη να γίνει στο νέο δήμο Καρύστου, όπου μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της Καρύστου μεταξύ των Δημάρχων Καρύστου κ. Σ. Πλατυμέση, Στυρέων κας. Σ. Μούτσου και Μαρμαρίου κ. Ν. Μανώλη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία η συνεργασία των τριών συνενούμενων Δήμων για το νέο Δήμο Καρύστου για την υποβολή κοινής πρότασης στο Μέτρο 20.1 "Ψηφιακές Υπηρεσίες Δήμων", στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" (ΕΣΠΑ 2007-2013), αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Οι τρεις δήμαρχοι αποφάσισαν, οι προτάσεις που θα κατατεθούν να αφορούν τη γενικότερη συνολική τουριστική προβολή και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Νότιας Καρυστίας μέσα από έργα Ψηφιακής Σύγκλισης. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν στην επιλογή κοινών προτάσεων, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν άμεσα από τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Καρύστου, Στυρέων και Μαρμαρίου και την Κοινότητα Καφηρέα και να υποβληθούν στο ΕΣΠΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν αφορούν τη θεματική ενότητα Πολιτισμός - Αθλητισμός και την θεματική ενότητα Κοινωνική Πρόνοια.

Στην θεματική ενότητα «Πολιτισμός - Αθλητισμός» θα κατατεθεί Τεχνικό Δελτίο για τη δημιουργία portals τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καρυστίας, υπηρεσίες wi-fi προς τους δημότες και τους επισκέπτες και δημιουργία Info Kiosk σε επίκαιρα σημεία όλων των περιοχών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να πληροφορηθούν για όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το προφίλ της περιοχής.

Οι προτάσεις της δημάρχου Στυρέων

"Κατά την υλοποίηση του έργου «Πολιτισμός», πέρα τις συνήθεις πληροφορίες για την ιστορία και γενικότερη φυσιογνωμία του τόπου, θα πρέπει να συμπεριληφθούν πληροφορίες για τα τουριστικά καταλύματα Διαμονής, Εστίασης και Αναψυχής της περιοχής και προβολή όλων των Εμπορικών Επιχειρήσεων, καθώς και των τοπικών προϊόντων, δεδομένου ότι μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Ενίσχυση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς, σαν ένα πακέτο συνολικών υπηρεσιών προς τους δημότες και επισκέπτες.

Για την δεύτερη θεματική ενότητα «Κοινωνική Πρόνοια» η Δήμαρχος Στυρέων πρότεινε τη δημιουργία υπηρεσιών τηλεϊατρικής που θα μπορούν να είναι εύκολα διαχειρίσιμες από τα ηλικιωμένα άτομα καθώς και από όσους βρίσκονται μακριά από το κέντρο του Δήμου, είτε μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είτε και από τα ίδια τα άτομα που χρήζουν στήριξης και τις οικογένειές τους.

Η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να προβλέπει και ένα portal ηλεκτρονικής ιατρικής βιβλιοθήκης, ώστε να είναι ακόμα ποιο αποτελεσματική.

Σε περιπτώσεις έλλειψης ιατρικού προσωπικού, παρόμοιες υπηρεσίες έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά επωφελείς για άτομα που έχουν ανάγκη".

Οι προτάσεις της Δημάρχου Στυρέων, κας Μούτσου έγιναν αποδεκτές και τα Τεχνικά Δελτία θα κατατεθούν για την ενότητα Ψηφιακή Σύγκλιση στο ΕΣΠΑ 2007-2013 από τους τρεις Δήμους Καρύστου, Στυρέων, Μαρμαρίου και την Κοινότητα Καφηρέα. Θα περιλαμβάνουν το πλήρες πακέτο όλων αυτών των υπηρεσιών που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την τουριστική προβολή και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, καθώς και για την ανάπτυξη υποδομών κοινωνικής πρόνοιας που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή της Νότιας Καρυστίας. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν από το Νέο Δήμο Καρύστου.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.