Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της για το ενεργειακό κέντρο Αλιβερίου ζητά ο Κώστας Μαρκόπουλος

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, 13:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Ερώτηση για το ενεργειακό κέντρο Αλιβερίου κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας κ. Μαρκόπουλος Κώστας προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον Υπουργό Οικονομίας - Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην ερώτηση αναφέρει: "Στη περιοχή του Αλιβερίου στην Εύβοια, υπάρχει εδώ και χρόνια ένα από τα πλέον σημαντικά ενεργειακά κέντρα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που στηρίζει το νότιο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Εκεί, εργάζονται πάνω από 200 πολίτες για να ικανοποιήσουν την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από δύο πετρελαϊκές μονάδες. Συγχρόνως, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη μίας μονάδας της ΔΕΗ με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Σήμερα, και οι δύο πετρελαϊκές μονάδες έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και παραμένουν ως «ψυχρή» εφεδρεία. Κύρια αιτία αυτής της παύσης της λειτουργίας φαίνεται ότι είναι η ασύμφορη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω του φόρου πετρελαίου, που για πρώτη φορά επιβαρύνει και τη ΔΕΗ ως χρήστη.

Το παραπάνω γεγονός, έχει προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων.
Υπάρχουν δε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τόσο για τη τύχη και την ανάπτυξη του ενεργειακού κέντρου, όσο και για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Και αυτό, διότι μέχρι σήμερα, η προοπτική της ανάπτυξης του ενεργειακού κέντρου είναι η λειτουργία δύο μονάδων φυσικού αερίου, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων πετρελαϊκών μονάδων".

Ο κ. Μαρκόπουλος ζητά να ενημερωθεί, γιατί η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για το ενεργειακό κέντρο του Αλιβερίου. Γιατί αφήνει να διαρρέει ότι η 2η μονάδα φυσικού αερίου μπορεί να γίνει και στη Μεγαλόπολη. Γιατί η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την ανάπτυξη του εκσυγχρονισμού του ενεργειακού κέντρου.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.