Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κατερίνα Διαμαντοπούλου: "Πολύτιμη η συμβολή των ευρωπαίων εταίρων"

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, 13:34
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Αρχισε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η τετραήμερη επίσκεψη εκπροσώπων Περιφερειών, Οργανισμών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σουηδία, Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο) που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα preserve και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου κατά το χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων:

"Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να καλωσορίσω όλους εσάς, τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο πρόγραμμα preserve, στην όμορφη Ελλάδα, τα Καμένα Βούρλα και την Περιφέρειά μας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να κηρύξω την έναρξη των εργασιών του peer review.

Οι τρεις ενότητες που έχουμε επιλέξει για τις ισάριθμες ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο αυτό, δεν είναι τυχαίες. Η πρώτη αφορά στον Ιαματικό τουρισμό, καθώς η Στερεά Ελλάδα είναι μία περιοχή της Ελλάδας στην οποία περισσότερο από κάθε άλλη είναι συγκεντρωμένες ιαματικές πηγές με θαυμαστές θεραπευτικές ιδιότητες.

Η δεύτερη αφορά στον Αγροτουρισμό, γιατί τα πανέμορφα βουνά της Οίτης και του Παρνασσού, με τα καταπληκτικά, παραδοσιακά χωριά που τα περιστοιχίζουν, δημιουργούν πραγματικά τις συνθήκες για έναν προορισμό αυθεντικών αγροτουριστικών οικημάτων.

Και η τρίτη μέρα με θέμα την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη, όπου η συζήτηση θα επεκταθεί στο σύνολο των τουριστικών πτυχών και τομέων που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιφέρειά μας, αξιοποιώντας όχι μόνο τις ακτές της, αλλά και τις βουνοκορφές και τα χιονοδρομικά της κέντρα, τα μοναδικά αρχαιολογικά της μνημεία, όπως οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες, τα σπάνια βυζαντινά μοναστήρια της, τα παραδοσιακά αγροτικά της προϊόντα

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθειά που έχουμε ξεκινήσει και που πραγματικά έχουμε πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, έχουμε μεγάλη ανάγκη τη δική σας αλληλεγγύη και τη δική σας συνεργασία. Τη συνδρομή των Ευρωπαίων συμπολιτών και εταίρων μας. Και εννοώ όχι μόνο την υλική και οικονομική, αλλά την ηθική και πολιτική υποστήριξη, καθώς και τη συνδρομή σε γνώση, σε ιδέες, εμπειρίες και πρακτικές.

Μία τέτοια μεγάλη ευκαιρία αποτελούν για μας τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το inτereg και πιο συγκεκριμένα το preserve, με τους πόρους των οποίων έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να εργαστούμε μαζί, να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχεδιάσουμε το κοινό μας μέλλον, να προβάλλουμε τα πλεονεκτήματά μας και να μάθουμε πώς μπορούμε να διορθώσουμε τα μειονεκτήματά μας, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να βελτιωθούμε".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.