Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δημήτρης Θωμάς: "Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης έστειλαν οι πολίτες του δήμου Κύμης-Αλιβερίου"

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010, 13:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, επικεφαλής του συνδυασμού "Νέοι Ορίζοντες" κ. Θωμάς Δημήτρης.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στη "Λαμπούσα" και σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματος του και τα όσα έχει προγραμματίσει και δεσμεύεται να υλοποιήσει στο νέο Δήμο.

«Σήμερα από αυτό εδώ το βήμα δηλώνουμε, ότι είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τις ανάγκες και την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας και των κατοίκων της. Σήμερα είμαστε εδώ, δίνοντας ένα νέο αγώνα, όχι για τις καρέκλες, αλλά έναν αγώνα ώστε να δοθούν Νέοι Ορίζοντες στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου! Έναν αγώνα για την ουσία και όχι για την εξουσία».

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος και
στην συνέχεια ανέλυσε λεπτομερώς τον τρόπο οργάνωσης και χωροθέτησης των υπηρεσιών στο νέο Δήμο.

Την καλύτερη και πιο οργανωμένη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Τα προβλεπόμενα έργα για την ύδρευση, την οδοποιία και φυσικά το μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη βιολογικού στις προηγούμενες περιφέρειες, αλλά και την ανάγκη αναβάθμισης του Βιολογικού του Αλιβερίου.

Την ανάπτυξη του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα και την στήριξη των αγροτών. Τις προτεινόμενες δράσεις για τα σχολεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την σύνταξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ) ή Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕΠΕ) στο Αλιβέρι και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Δήμων που συνενώνονται.

  • Για την Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, προέχει η ανάδειξη σε πρότυπο πράσινο ενεργειακό κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Για τον Δημοτική Ενότητα Δυστίων, η αξιοποίηση της λίμνη του Δύστου.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα είναι το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον που διαθέτει.
  • Για την Δημοτική Ενότητα Κονιστρών, η πρώτη προτεραιότητα είναι το φράγμα στα Μανίκια, αφενός για την υδροδότηση της περιοχής και αφετέρου για την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής.
  • Για την Δημοτική Ενότητα Κύμης, το Ινστιτούτο Γεώργιος Ν. Παπανικολάου και το εθνικής σημασίας λιμάνι της. Αξιοποιήθηκε κάθε ευκαιρία και θα συνεχιστεί η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Βασικό σημείο της ομιλίας του Δημήτρη Θωμά, ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας για την υλοποίηση του αναπτυξιακού άξονα Χαλκίδα - Κύμη και την διεκδίκηση των παρακάμψεων όπως και για τον «Καλλικράτη», για τα οποία έχουν διαδοθεί αλλεπάλληλα ψεύδη.

Δεσμεύτηκε, ότι θα δράσει με τους συνεργάτες του ισοβαρώς και ισόρροπα από άκρη σ' άκρη του νέου Δήμου. Σε αυτό το σημείο τόνισε, "κάποιοι μας καταλογίζουν ότι είμαστε τοπικιστές. Τους απαντάμε, ναι είμαστε τοπικιστές για τον Δήμο που εκπροσωπούμε τώρα, θα είμαστε τοπικιστές και για τον νέο Δήμο που αύριο θα εκπροσωπήσουμε."

"Αγαπητοί φίλοι, είπε ο Δήμαρχος, δεν στηριζόμαστε σε κόμματα, ούτε σε μηχανισμούς. Στήριγμά μας είναι η ίδια η κοινωνία. Οι πολίτες αυτού του τόπου. Κι αυτό το έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα. Πιστεύουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που ασκείται μαζί με τους πολίτες και όχι μακριά από αυτούς".

Ακόμη αναφέρθηκε στην 8χρονη πορεία του στο Δήμο Κύμης, στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου και στην εμπειρία που απέκτησε, βάσει της οποίας θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα κάθε σημερινού Δήμου, στον διευρυμένο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά και τον Δημήτρη Θωμά να δηλώνει: "Αγαπητοί συνδημότες, για να είμαστε σήμερα εδώ δεν ζητήσαμε την άδεια κανενός. Δεν διεκδικήσαμε κανένα χρίσμα, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Δεν εξαρτιόμαστε από καμιά κομματική απόφαση. Το μόνο χρίσμα που διεκδικούμε είναι αυτό που θα μας δώσετε εσείς. Καλούμε κάθε δημότη να έλθει κοντά μας, αφήνοντας την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι.Δεν χρειάζονται τέτοια πιστοποιητικά. Για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις. Με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, με ανιδιοτέλεια και ήθος, με τόλμη και αποφασιστικότητα. Θέλουμε να θέσουμε το νέο Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, ξέρουμε αποδεδειγμένα τον τρόπο, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.