Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κάλεσμα για ψήφο καταδίκης απηύθυνε ο Γιώργος Μαρίνος

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, 14:12
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η προφεστιβαλική εκδήλωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος κάλεσε τις λαϊκές δυνάμεις: "να κρίνουν πολύ αυστηρά και να καταψηφίσουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που στήριξαν την αντιλαική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια,είναι υπέρ του Καλλικράτη, είναι συνένοχοι για την κατάργηση εργατικών -λαικών δικαιωμάτων, το μαρασμό των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Δεν είχαν καμία σχέση με την ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, της νεολαίας και σε πολλές περιπτώσεις έπαιξαν υπονομευτικό ρόλο. Ευθύνονται για τα οξυμένα προβλήματα της κάθε περιοχής, για την έλλειψη βασικών αθλητικών, πολιτιστικών υποδομών, υποδομών προστασίας του περιβάλλοντος. Το ίδιο ισχύει και για τους αντάρτες και ανεξάρτητους υποψηφίους που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο".

Ο κ. Μαρίνος ανέφερε, επίσης, τα εξής: "Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που τα υπηρετούν τα δικά της κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ, για να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων που βγαίνουν από την εκμετάλλευση των πολλών.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που τα υπηρετεί το ΚΚΕ και το ταξικό, αγωνιστικό εργατικό -λαϊκό κίνημα που μάχονται για τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτή η αναμέτρηση που είναι σε εξέλιξη θα κριθεί από τη στάση πλατιών εργατικών -λαϊκών δυνάμεων και την επιλογή που θα κάνουν.

Στο βαθμό που απελευθερώνονται από την επιρροή των δυνάμεων του κεφαλαίου και ακολουθούν το δρόμο που αντιστοιχεί στα δικά τους συμφέροντα, ο αγώνας θα γίνεται πιο μαζικός, πιο αποτελεσματικός, θα είναι νικηφόρος.

Γι αυτό επιμένουμε, τους καλούμε να πάρουν αποφάσεις, να προχωρήσουν μπροστά, να συναντηθούν με το ΚΚΕ και το ταξικό -αγωνιστικό κίνημα, να συνταχθούν, να υπερψηφίσουν τη Λαική Συσπείρωση στις εκλογές του Νοέμβρη, ξεπερνώντας δισταγμούς και αναστολές".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.