Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδήλωση για τον ποιητή Θανάση Χατζόπουλο στο Αλιβέρι

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 13:31
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών οργανώνει τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Θανάση Χατζόπουλο στις 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Τοπικού Τμήματος να παρουσιάσει και να προβάλει ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης που κατάγονται από την περιοχή.

"Από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του '80, με πλούσιο και πολυσχιδές έργο, ο Θανάσης Χατζόπουλος γεννήθηκε το 1961 στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου έζησε μέχρι το 1978. Ελληνική επαρχία ο φυσικός χώρος και περιβάλλον με λόγιες επιρροές ως την οριστική μετοικεσία στην πρωτεύουσα, όπου σπουδάζει ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύεται στην παιδοψυχιατρική. Ποίηση και ψυχανάλυση είναι οι δύο όχθες ανάμεσα στις οποίες κινήθηκε μέχρι σήμερα στη ζωή και στην εργασία του. Εκτός από ποίηση έγραψε δοκίμια για τη λογοτεχνία και ένα παραμύθι για παιδιά. Η ποίησή του μεταφράστηκε στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Καταλανικά, Γερμανικά, Σουηδικά, Αλβανικά, Σλοβένικα, Βουλγαρικά και Λιθουανικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχαναλυτής παιδιών και ενηλίκων." (www.thanassishatzopoulos.com)

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Ποιήματα θα απαγγείλει η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.