Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ένατη χρονιά συνεργασίας Vodafone και Γιατρών του Κόσμου

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 13:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η Vodafone και οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν για ένατη χρονιά
το έργο τους για την περίθαλψη παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους για τη τη λειτουργία της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας «ΛΗΤΩ».

Η «ΛΗΤΩ» με την υποστήριξη της Vodafone ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.

Μέχρι σήμερα η Μονάδα έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 40.000 παιδιά πανελλαδικά και συνεχίζει.

Συγκεκριμένα παρέχει: παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης, οδοντιατρική εξέταση, αγωγή και παροχή οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική, προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού,
διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εξετάσεων η κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου εντόπισε προβλήματα στην υγιεινή των δοντιών σε ποσοστό 32% στο σύνολο των μαθητών που εξέτασε τα τελευταία χρόνια, ενώ μόλις το 14% παρουσιάζει καλή στοματική υγιεινή.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.