Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στον Υφυπουργό Υγείας ο Συμεών Κεδίκογλου

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 11:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη για θέματα που αφορούν το νομό είχε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ.
Συμεών Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής ζήτησε απαντήσεις αναφορικά με τις φήμες που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο υποβάθμισης και κλεισίματος υγειονομικών μονάδων στην Εύβοια.

"Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το θέμα δεν εξετάζεται καν από το Υπουργείο στην παρούσα φάση.

Αυτό άλλωστε που είναι γνωστό από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η δημιουργία υγειονομικού χάρτη της χώρας, η μελέτη του οποίου θα ολοκληρωθεί μετά από κάποιους μήνες και τότε θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. "Σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, το Υπουργείο εκτιμά ότι μεγάλο μέρος θα καλυφθεί από τις 1000 περίπου προσλήψεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πανελλαδικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Για το θέμα των επικουρικών γιατρών, προχωρά και θα ανακοινωθούν άμεσα οι προσλήψεις για Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία (Χαλκίδας, Ιστίαιας, Καρύστου κ.λπ.) εντός του επόμενου μήνα".

Συμφωνήθηκε, τέλος, να προγραμματιστεί εκ νέου μια συνάντηση του κ. Κεδίκογλου, παρουσία του Υφυπουργού, με τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου, ώστε να εξετάσουν σε λεπτομέρειες θέματα προσωπικού, ΕΚΑΒ αλλά και εξειδικευμένων αναγκών (όπως οι μονάδες τεχνητού νεφρού) για το νομό.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.