Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανέστης Ψαρρός: "Τήρησα τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τις προεκλογικές δαπάνες"

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 11:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" δίνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης- Αγίας Αννας κ. Ψαρρός Ανέστης μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας".

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κ. Ψαρρός συγκαταλέγεται στους νεοεκλεγέντες δημάρχους ανά την Επικράτεια που "αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έκπτωσης από το αξίωμά τους", γιατί παραβίασαν το νόμο του υπουργείου Εσωτερικών περί πλήρους διαφάνειας των εξόδων και εσόδων τους κατά την προεκλογική περίοδο.

"Όλοι οι μετέχοντες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όφειλαν (ήδη από την προεκλογική περίοδο) να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών επακριβώς τις δαπάνες των συνδυασμών τους, όπως επίσης και την προέλευση των κονδυλίων που χρησιμοποίησαν για την καμπάνια τους".

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο κ. Ψαρρός είναι μεταξύ αυτών που δεν έκαναν εγγραφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, καθώς το όνομά του απουσιάζει από τις σχετικές καταστάσεις, ενώ δεκάδες άλλοι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι εμφανίζουν ελάχιστα ή και μηδενικά έξοδα.

Ο κ. Ψαρρός τόνισε, ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι ο δημοσιογράφος δεν φρόντισε να ενημερωθεί για το αν ο συνδυασμός τους ακολούθησε ή όχι τη νόμιμη διαδικασία. Μίλησε, μάλιστα, για ολίσθημα από την πλευρά του δημοσιογράφου, γιατί ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς προηγουμένως να έχει διερευνήσει κατά πόσο έχουν τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Ο κ. Ψαρρός δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας": "Τήρησα τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμού, την προμήθεια βιβλίου εσόδων- εξόδων, την έναρξη εργασιών από την εφορία. Όλα αυτά τηρήθηκαν και παράλληλα ενημέρωσα την υπηρεσία ελέγχου της Περιφέρειας με σχετικό αντίγραφο του λογαριασμού μας.

Οι δαπάνες μας κατά την προεκλογική περίοδο δεν ξεπερνούν το 3% της προβλεπόμενης δαπάνης. Σε περίπτωση που ίσχυε κάτι τέτοιο θα υπήρχε καταλογισμός προστίμου, τώρα δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Όσο για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα διαφάνεια του Υπουργείου του συνόλου των εσόδων και των δαπανών που πραγματοποιήσαμε, δεν είχε γίνει σαφές, ότι υπήρχε καταληκτική ημερομηνία και συγκεκριμένη χρονική περίοδος πριν τις εκλογές που θα έπρεπε να είχαν δοθεί τα στοιχεία. Από την πλευρά μου τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία".

Να σημειώσουμε, ότι στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται, επίσης, ότι "στις περισσότερες περιπτώσεις ο νόμος παραχωρεί το δικαίωμα συμπλήρωσης των όποιων κενών και παραλείψεων για έναν επιπλέον μήνα μετά την εκλογή των δημάρχων, γεγονός που μάλλον θα κάνει πολλούς πλέον να «τρέξουν» έως τις 14 Δεκεμβρίου που λήγουν οι καταληκτικές προθεσμίες".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.