Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερώτηση Συμεών για την αξιοποίηση του προσωπικού της αγροφυλακής

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 12:16
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ανάγκη ορθολογικής αξιοποίησης του προσωπικού της Αγροφυλακής στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών προστασίας του πολίτη.

Ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζει, ότι "θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις σχετικά με το θέμα".

Η ερώτηση έχει ως εξής: "Με το νόμο 3585/2007 της ΝΔ συστήνεται η Αγροφυλακή, η οποία υπήρξε πεδίο μικροπολιτικών συμφερόντων και ρουσφετολογικών προσλήψεων από την κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2009.

Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου την κατάργηση της Αγροφυλακής, η οποία με τον τρόπο που λειτουργούσε ήταν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου και αποτελέσματος.

Στις 4 Μαρτίου 2010, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η μετακίνηση του προσωπικού της Αγροφυλακής στις Δασικές Υπηρεσίες. Ωστόσο, η στελέχωση των δασαρχείων με αυτό το επιπλέον προσωπικό, δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε μια περίοδο μεγάλης δημοσιονομικής δυσπραγίας, το κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει ανεκμετάλλευτο προσωπικό, το οποίο έχει προσλάβει και αμοίβει και να μην τους αξιοποιεί σε τομείς που πάσχουν από έλλειψη προσωπικού.

Στην Εύβοια για παράδειγμα, είναι έντονο το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης του νομού και της έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, ενώ ο πανελλαδικός μέσος όρος για τη σχέση αστυνομικών / πολιτών είναι 4,5 αστυνομικοί ανά 1.000 πολίτες, η αναλογία στην Εύβοια είναι 1,7 αστυνομικοί ανά 1.000 πολίτες με πτωτικές τάσεις, καθώς αναμένεται κάποιοι να οδηγηθούν σε εθελούσια έξοδο δεδομένης της μείωσης των αποδοχών και της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη:

  • 1. Παραμένει στις προθέσεις του Υπουργείου η μετακίνηση του προσωπικού σε υπηρεσίες που χρήζουν ενίσχυσης του προσωπικού τους;
  • 2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία;
  • 3. Πόσοι είναι οι απασχολούμενοι με σύμβαση στην Ελληνική Αγροφυλακή αλλά και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αγροφυλακής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τα Αγρονομικά Τμήματα του νομού Εύβοιας";


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.