Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διαταγή να επιστρέψουν 20 απολυμένοι στη Σέλμαν

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010, 12:21
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Κέρδισαν μία μάχη οι εργαζόμενοι στη Σέλμαν και έστειλαν τη δική τους απάντηση στην εργοδοσία κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει ζητώντας να κηρυχτούν οι απολύσεις άκυρες και καταχρηστικές.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και η απόφαση που εκδόθηκε ήταν υπέρ του σωματείου, καθώς υπήρξε διαταγή για άμεση επαναπρόσληψη των 20 ατόμων, που είχαν απολυθεί.

Η γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου κα Σμυρναίου Μαρία δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", ότι αποδείχθηκε ο ισχυρισμός τους και έγινε δεκτός από το προεδρείο ότι δηλαδή οι απολύσεις είχαν εκδικητικό χαρακτήρα από τη στιγμή που η εργοδοσία δεν είχε ακολουθήσει κοινωνικά κριτήρια για να απομακρύνει τους εργαζόμενους, αφού μεταξύ των εργαζομένων που διώχθηκαν ήταν όσοι δεν είχαν υπογράψει για να σπάσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ή άτομα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

Όπως τόνισε η κα Σμυρναίου, αναμένεται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αγώνα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου και μέσα από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.