Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερωτήσεις Παπανδρέου προς τον Υπουργό Υγείας

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 14:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κα Ουρανία Παπανδρέου Παπαδάκη σχετικά με τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες δόμησης και συνεχής αναβλητικότητα.

"Το γεγονός αυτό, αναφέρει η κα Παπανδρέου, δημιουργεί τεράστια αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους Ευβοείς. Η θεμελίωση του έργου τον Μάιο του 2009 από την προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ως στόχο να δημιουργήσει και πάλι φρούδες ελπίδες στους κατοίκους.

Ο χώρος του πρώην πεδίου βολής δεν έχει παραχωρηθεί οριστικά από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν τείνει να προχωρήσει στη σύνταξη των όρων δόμησης του έργου και τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Φαίνεται πως το πραγματικό πρόβλημα είναι η αδυναμία χρηματοδότησης του έργου και πίστωσης 8 εκ. ευρώ, ποσού που δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του κρατικού ταμείου.

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα";

Ελλείψεις στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Σε άλλη ερώτησή της αναφέρεται στις ελλείψεις στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Ναυπλίου υπογραμμίζοντας: "Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, με απειλητικά για τη ζωή τους καρδιολογικά νοσήματα, από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου, καθώς δεν υπάρχει καρδιολόγος. Αποτελεί το λιγότερο ντροπή το γεγονός ότι εν έτη 2010 σε έναν από τους πλέον συνήθεις προορισμούς για χιλιάδες τουρίστες, όπως είναι το Ναύπλιο, δεν υπάρχει στελεχωμένη από ικανούς Ιατρούς Καρδιολόγους κλινική στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό καθώς πολλοί νοσηλευτές είναι με καθεστώς stage και οι συμβάσεις λήγουν".

Η κα Παπανδρέου αναφέρεται και σε ανάλογα προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν και στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ζακύνθου. Επίσης, ερώτηση κατέθεσε και για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Θήβας, όπου "οι προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε εφημερίες, ιατροφαρμακευτικά υλικά, εξοπλισμό, αλλά και ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών όπως Δερματολόγου και Ουρολόγου. Επιπλέον δεν υπάρχει ακόμη εν έτη 2010 στη Θήβα μονάδα τεχνητού νεφρού και αυτό όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τη σημαίνει και σε ταλαιπωρία βάζει δεκάδες νεφροπαθείς".

Κλειστή η μονάδα μεταμοσχεύσεων ύπατος στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Ένα ακόμα πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται σε ερώτησή της η κα Παπανδρέου παρατηρείται στη μονάδα μεταμοσχεύσεων ύπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Όπως υπογραμμίζει: "Οι συγγενείς ασθενών για τους οποίους η μεταμόσχευση ύπατος αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ζωής βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν είναι δυνατόν στην πολύπαθη τα τελευταία χρόνια χώρα μας να προστίθεται ακόμη ένα πρόβλημα το οποίο Κύριε Υπουργέ όπως αντιλαμβάνεστε απαξιώνει και προσβάλλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και μειώνει το σεβασμό στον άνθρωπο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.