Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κάλεσμα στις γυναίκες για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010, 12:22
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έχουν προκηρυχτεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες με τη διπλάσια ανεργία από αυτή των ανδρών, με τη μερική απασχόληση και τις άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν θα στερούνται μόνο το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί αλλά δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ούτε ένα ευρώ πάνω από το προνοιακό επίδομα.

Δε δεχόμαστε καμία θυσία στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, τα κόμματα που συναινούν στις αντιλαϊκές επιλογές και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, τις νέες γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά με τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Οι αυταπάτες τελείωσαν.

Μπορούμε να ματαιώσουμε το πάρτι που έχει στήσει το κεφάλαιο με τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές μας να απαντήσουμε δυναμικά και οργανωμένα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Μονόδρομος για μας είναι να αρνηθούμε να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης και τα κρατικά χρέη, να απαιτήσουμε να πληρώσουν τα μονοπώλια και να παλέψουμε για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.