Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τα πρακτικά του δήμου Δυστίων από το 1856 έως το 1859 σε τόμο από την Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010, 12:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στα πλαίσια της προσφοράς του στο τομέα της ιστορικής και πολιτισμικής έρευνας, ανέλαβε την έκδοση σε τόμο των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου του ιστορικού Δήμου Δυστίων με έδρα το Αλιβέρι, της περιόδου 1856 έως 1859.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο γνωστός αρχαιολόγος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών κ. Χαράλαμπος Φαράντος.

Το βιβλίο αποτελεί πρωτογενή ιστορική έρευνα και περιλαμβάνει εκτός των άλλων την παρουσίαση των πρακτικών του Δήμου Δυστίων, και σπάνια ιστορικά τεκμήρια από το Υπουργείο Εξωτερικών, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και από άλλες πηγές.

Ο αναγνώστης θα βρει στις σελίδες του βιβλίου απάντηση σε αδιευκρίνιστα μέχρι σήμερα ιστορικά ζητήματα όπως η πραγματική θέση των αρχαίων Ταμυνών σε σχέση με το όρος Κοτύλαιο, το Παρθίνι και τον Αγ. Λουκά, η προέλευση των τοπωνυμίων «Αλιβέρι», «Κάραβος», «Μιλάκι» «Αναθώνη» κ.ά.

Η έκδοση αυτή που είναι η πρώτη για το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, έχει ιδιαίτερη σημασία και η συμβολή της προοιωνίζεται μεγάλη για την ιστορική έρευνα της πιο πάνω περιόδου.

Η επίσημη παρουσίασή του βιβλίου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 11 Δεκεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου και ώρα 19:00 με εισηγητή τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Χ. Φαράντο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.