Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νίκος Μανώλης: "Καμία επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί εάν δεν σεβαστεί τους κατοίκους και τις περιουσίες τους"

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 11:25
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Κάρυστο αναφέρεται με γραπτή δήλωσή του ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος κ. Μανώλης Νίκος διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί κανένα έργο στις ιδιοκτησίες των κατοίκων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, απαντώντας κυρίως σε εκείνους τους επενδυτές που δεν σέβονται τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Η δήλωση του κ. Μανώλη έχει ως εξής:

"1) Οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από τους εν δυνάμει επενδυτές στην περιοχή μας πρέπει να ακολουθεί τη σύννομη διαδικασία. Δηλαδή, να έλθει πρώτα σε επαφή με τους ιδιοκτήτες γης, να υπογραφεί μισθωτήριο συμβόλαιο και κατόπιν να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για αδειοδότηση. Οι εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα της ενέργειας δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση.

2) Η όποια εγκατάσταση να προκύπτει σύμφωνα με χωροταξικό σχεδιασμό.

Δυστυχώς, ορισμένες εταιρείες, με πρωτοστάτη στις αντινομίες την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, συμπεριφέρονται σαν να μη καταλαβαίνουν. Απαράδεκτη η στάση της συγκεκριμένης εταιρείας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Εύβοιας που παρακωλύει το δικαστικό αγώνα των ιδιοκτητών με διάφορα τεχνάσματα τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία τετελεσμένων.

Το αίτημα μας είναι να εξεταστούν οι αναγνωριστικές αγωγές των κατοίκων της περιοχής το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να αποδοθεί δικαιοσύνη προς όλες τις πλευρές.

Η φυγοδικία δεν εξυπηρετεί τελικά κανέναν, ούτε τους ιδιοκτήτες της γης που μένουν εγκλωβισμένοι σε ένα αβέβαιο καθεστώς αλλά ούτε και τις εταιρείες ανάπτυξης αιολικών πάρκων καθώς όσο δεν ξεκαθαρίζεται το τοπίο δε θα επιτραπεί να πραγματοποιηθεί κανένα έργο σε ιδιοκτησίες μας χωρίς τη συγκατάθεση μας από παραγωγούς που δεν αναγνωρίζουν τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Αρκετά με τις προσπάθειες απομύζησης του πλούτου της περιοχής. Από εδώ και στο εξής ο αγώνας θα ενταθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις που έγιναν πριν περίπου 6 μήνες θα ωχριούν μπροστά σε αυτά που θα επακολουθήσουν. Καμία επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί εάν δεν σεβαστεί τον τόπο, τους κατοίκους της και την περιουσία τους".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.