Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ενδιαφέρον της Ουρανίας Παπανδρέου για θέματα του Υπουργείου Παιδείας

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010, 13:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Σε τραγική κατάσταση το Τ.Ε.Ι της Αμφισσας.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κα Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του ΤΕΙ Αμφισσας.

"Συγκεκριμένα και παρά τις διαβεβαιώσεις για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ το έργο παραμένει «κρυμμένο» στα συρτάρια του υπουργείου. Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν βάζει την υπογραφή της για ενταχθεί και τυπικά το έργο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα και να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αποπεράτωση του. Το κτίριο του ΤΕΙ χρειάζεται 6,5 εκ ευρώ για να ολοκληρωθεί, το θέμα βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας, μετά από παραπομπή της Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να λάβει την υπογραφή που θα αποτελέσει το εισιτήριο για τη δημοπράτηση του, μόνο που βρίσκεται εκεί ήδη τρεις και πλέον μήνες".

Σχολικοί φύλακες μεταφέρονται σε διοικητικές θέσεις

"Ένας θεσμός που πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολλά από την πλευρά του στην ελληνική Εκπαίδευση καθώς αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πραγματικά τους φύλακες αγγέλους των παιδιών μας. Δυστυχώς όμως βρίσκεται σε μεγάλη κρίση στην περιοχή του νομού Φωκίδας καθώς τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα το 2006 προσλήφθηκαν νομίμως 11 άτομα ως Σχολικοί Φύλακες επειδή κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε συγκεκριμένα Σχολεία του Δήμου Αμφισσας".

Αυτό αναφέρει σε άλλη ερώτησή της η βουλευτής κα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη και συγκεκριμένα ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τη θέση του υπουργείου στο θέμα των παράνομων μετακινήσεών τους σε διοικητικά καθήκοντα.

Όπως αναφέρει: "Με την αριθμ.556/29-9-2006 Απόφαση του τότε Δημάρχου, τοποθετήθηκαν οι Σχολικοί Φύλακες σε διαφορετικά σχολεία από εκείνα στα οποία μέχρι τότε εργάζονταν και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά συνέχισαν να εργάζονται ως Σχολικοί Φύλακες.

Από αρχές του έτους 2007 άρχισαν οι παράνομες μετακινήσεις σε Διοικητικά καθήκοντα. Σύμφωνα με καταγγελίες σχολικοί φύλακες που έχουν προσληφθεί για συγκεκριμένες ανάγκες σχολικής φύσεως στους ΟΤΑ χρησιμοποιούνται για κάλυψη διαφορετικών από τις προβλεπόμενες ανάγκες που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους, αλλά σε λοιπές ανάγκες των Δήμων και Κοινοτήτων".

Μεθοδεύεται η κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Ερώτηση σχετικά με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, στην οποία αναφέρει πως οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι λόγω του γεγονότος ότι "για ακόμη μία φορά η πολιτεία παρά τις μακροχρόνιες και όπως αποδεικνύεται χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις, δεν τους αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε"

Και συνεχίζει: "Σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ανάπτυξης και εισροής χρημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν μπορεί σε μία τόσο πολύπαθη περιοχή όπως αυτή της Στερεάς Ελλάδας να μην γίνεται τίποτα σχετικά με την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της περιοχής.

Συγκεκριμένα μεθοδεύεται η κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος με την μεταφορά των δύο λειτουργούντων τμημάτων του στο Πανεπιστήμιο Βόλου.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα, υπήρξε μια απαράδεκτη στασιμότητα στην εξέλιξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος που εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όταν ξεκίνησε, πριν από επτά χρόνια.

Δεν είναι δυνατόν μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση και σε πληθυσμό περιφέρειες τής Ελλάδος να είναι η μοναδική περιφέρεια στην χώρα μας, χωρίς, Α.Ε.Ι.

Συνεπώς ερωτάται η Κύρια Υπουργός:

  • 1. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
  • 2. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να γίνει ένα αυτοδύναμο - αυτόνομο Α.Ε.Ι. όπως όλα τα άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας;"


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.