Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ακίνητο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση πουλάει ο όμιλος Lafarge

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 12:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την πώληση των κεντρικών γραφείων στη Λυκόβρυση προχωρά ο όμιλος Lafarge στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Πρόκειται για ακίνητο 30 στρεμμάτων με κτίριο γραφείων 11.500 τ.μ. επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου 49 - 51 στη Λυκόβρυση, στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμη και βοηθητικές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας περί τα 450 τ.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κέρδος""παλαιότερη αποτίμηση του εν λόγω ακινήτου τοποθετούσε την αξία του στα 30 εκατ. ευρώ, ποσό ωστόσο το οποίο υπό τη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία θεωρείται μάλλον υψηλό. Οι προσφορές των υποψηφίων ενδιαφερομένων στον διεθνή διαγωνισμό θα πρέπει να κατατεθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχο διαγωνισμό είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία πριν από δύο χρόνια περίπου, στο τέλος του 2008, χωρίς ωστόσο να προσελκύσει το σχετικό ενδιαφέρον, «σκοντάφτοντας» στην κρίση και τις δυσκολίες χρηματοδότησης για την αγορά μεγάλων ακινήτων.

Η κίνηση αυτή από πλευράς του ομίλου Lafarge εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό που περιλαμβάνει σημαντικές οργανωτικές αλλαγές, συνενώσεις και αναδιαρθρώσεις τμημάτων με στόχο τον γενικότερο έλεγχο του κόστους στην εταιρεία, κινήσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει μάλιστα και αντιδράσεις εργαζομένων.

Ο όμιλος έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα λόγω της μεγάλης πτώσης του όγκου πωλήσεων τσιμέντου τόσο στις αγορές του εξωτερικού όσο και στο εσωτερικό ως συνδυαστικό αποτέλεσμα της υφιστάμενης πλεονάζουσας προσφοράς κατοικιών στην εγχώρια αγορά και της περαιτέρω επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος.

Ο όμιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία ανά την Ελλάδα, με τις πιο πολυσυζητημένες ιδιοκτησίες, πέραν των ακινήτων στη Λυκόβρυση, να εντοπίζονται στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων Δραπετσώνας αλλά και στη Μαγνησία όπου ο όμιλος διαθέτει μακροχρόνια παρουσία.

Οσον αφορά στην έκταση των 660 συνολικά στρεμμάτων στη Δραπετσώνα, εσχάτως έχουν ξεκινήσει και πάλι οι επαφές για την αξιοποίησή του, με όλους τους ιδιώτες ιδιοκτήτες (Εθνική Τράπεζα, Lafarge και Ελληνικά Πετρέλαια), να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης ή από κοινού ανάπτυξης με τρίτο φορέα στην περίπτωση βέβαια που υπάρξει ελκυστική προσφορά.

Για την ελεύθερη έκταση άνω των 300 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του ομίλου στη Μαγνησία είχαν καταβληθεί ουκ ολίγες προσπάθειες στο παρελθόν για την αξιοποίησή της εν όψει και της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.