Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σημαντική παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού στην έκθεση "Φιλοξένια"

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 11:23
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Σημαντική ήταν η παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) Εύβοιας στη Διεθνή Έκθεση Φιλοξένια που διοργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 21 Νοεμβρίου.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Εύβοιας συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο και εκπροσωπήθηκε από τον Αντινομάρχη Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Νίκο Κατσαρό και τον διευθυντή Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Νίκο Πέππα. Συμμετείχαν επίσης οι κ. Γκίκας Κων/νος πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Μαρμαρίου, Παρασκευάς Αντώνης πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Σκύρου, Αγγελής Βαγγέλης πρώην πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Θανάσης και Κών/νος Μπινιάρης ξενοδόχοι από το Μαρμάρι, Σούλα Παππά, Λευτέρης Τράκος και Κουτσούπη Αννα από τη Σκύρο, Πίττας Νίκος και Σκουρτανιώτης Γεώργιος μέλη του νεοσύστατου συλλόγου Ιαματικών Λουτρών Αιδηψού και Πεζμαζόγλου Γιάννης από Αιδηψό ξενοδόχος και ιδιοκτήτης του Ναυτικού μουσείου "Ο Ναυτιλος".

Στο περίπτερο διανεμήθηκαν τουριστικοί οδηγοί, χάρτες, τα έντυπα 30 Ορειβατικά Μονοπάτια, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών στη Κερασιά, κατάλογος με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Εύβοιας, έντυπα της Ερέτριας, Αμαρύνθου, Μαρμαρίου, Σκύρου, Ωρεών, αφίσες με φωτογραφίες της Εύβοιας και προσπέκτους αρκετών ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων από όλη την Εύβοια και τη Σκύρο.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, οι οποίοι συζήτησαν με τους εκπροσώπους και τους επαγγελματίες του νομού για τις προοπτικές και τους στόχους της Εύβοιας

Η 26η Philoxenia συγκέντρωσε φέτος 359 εκθέτες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, τη Γκάνα, την Ινδία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Συρία, την Τουρκία και την Τυνησία. Οι επισκέπτες ανήλθαν στους 15.000.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μετάταξη της τουριστικής διαμονής στο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, από το 11%, επισημαίνοντας ότι, η μείωση του ΦΠΑ θα βοηθήσει να γίνει το τουριστικό μας προϊόν πιο ανταγωνιστικό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα "Ένα νέο μοντέλο για τον τουρισμό".

Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων, των τουριστικών φορέων και όλων των επαγγελματιών τουρισμού είναι, ότι σύμφωνα με τις έως τώρα κρατήσεις, το 2011 θα υπάρξει αύξηση στον τουρισμό, στις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις και τα έσοδα τουλάχιστον κατά 5 %.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.