Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η ΓΣΕΕ για την αγορά ιδιόκτητου πλοίου από τη Σέλμαν

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, 12:21
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Για "πρωτοφανείς εργοδοτικές παρανομίες της Σέλμαν " κατά των εργαζομένων κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και παράλληλα εκφράζει την απορία γιατί, ενώ επικαλείται την οικονομική κρίση προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει, την ίδια στιγμή προβαίνει σε παραγγελία αγοράς πλοίου!

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

"Η εργοδοσία της Σέλμαν ξεπέρασε κάθε όριο αυθαιρεσίας, παρανομίας και αντεργατικότητας. Αφού προχώρησε σε αδικαιολόγητες μαζικές απολύσεις ακόμα και εργαζομένων με έντονα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, εξαπέλυσε λυσσαλέα δικαστική αλλά και εκβιαστική επίθεση κατά του σωματείου και των εργαζομένων στη Σέλμαν. Και όλα αυτά υποτίθεται ότι ένεκα της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των παραγγελιών, ενώ ταυτόχρονα προβαίνει σε παραγγελία αγοράς ιδιόκτητου πλοίου!.

Ας σημειωθεί ότι της είχε παραχωρηθεί και ιδιωτικό λιμάνι και έχει ενισχυθεί προκλητικότατα με μία σειρά παρανομιών απ' το Δημόσιο και την τοπική κοινωνία.

Το αποκορύφωμα της παρανομίας της είναι ότι διανέμει στους εργαζόμενους υπεύθυνες δηλώσεις με εμφανέστατες παραποιήσεις και παρεμβάσεις στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στο Ν. 1264/82.

Η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Σωματείο Εργαζομένων στη Σέλμαν θα αντιπαλέψουν με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο αυτές τις πρωτοφανείς εργοδοτικές συμπεριφορές".

Τέλος, καλούν το Υπουργείο Εργασίας, την αρμόδια Εισαγγελία και την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλλουν στην εργοδοσία της Σέλμαν τη συμμόρφωση με τη νομιμότητα και την ανάκληση των απολύσεων. Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.