Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Εύβοιας του ΠΑΜΕ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 15:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ - Γραμματεία Εκπαιδευτικών Εύβοιας για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχτεί για τις 15 Δεκεμβρίου με συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς στις 11 το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι "Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια"

Σε αυτή την επίθεση και στα διλήμματα απαντούν:

"Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός!

Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς".

Αμεσοι στόχοι της πάλης είναι:

Όχι στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα.

Όχι στη σύμβαση της ντροπής του ΕΣΠΑ. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

Πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά!

Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο σε όλα τα σχολεία.

Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.

Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.

Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων (8 εκατομμύρια ευρώ) σε ΠΕΚ, ΠΔΣ, βαθμολογικά κέντρα, υπερωρίες, οδοιπορικά."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.