Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: "Υπήρξαν μουτζαχεντίν, όμως η συντριπτική πλειονότητα μας είμαστε Νεοδημοκράτες"

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Εύβοιας κ. Κεδίκογλου Σίμος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στο ερώτημα, εάν προτίθεται να προσχωρήσει στο κίνημα της κας Μπακογιάννη βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών. Όπως τόνισε, "οι περιστάσεις απαιτούν γόνιμο διάλογο, ανοιχτά χαρτιά, καθαρές θέσεις"

Χαρακτήρισε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ως δυσάρεστα και έκανε την εκτίμηση, ότι θα είναι και "τα τελευταία απόνερα, οι τελευταίες παρενέργειες της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας".

" Λυπάμαι -είπε- για τους συναδέλφους που έφυγαν, όμως η απόφαση ήταν δική τους. Εδώ πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Μπορεί να υπήρξαν 10-15 μουτζαχεντίν από τη μία πλευρά και 5-6 από την άλλη, όμως η συντριπτική πλειονότητα μας είμαστε Νεοδημοκράτες και αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου. Συμμετείχαμε σε μία εσωκομματική - υπογραμμίζω - διαδικασία και ένα χρόνο μετά πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε το πως τοποθετήθηκε ο καθένας στη διαδικασία αυτή".

Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε τα εξής:

"Πρέπει να ομολογήσω ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν ο δυσκολότερος στην πολιτική μου εμπειρία. Υποστήκαμε μία δεινή ήττα στις εθνικές εκλογές, παραιτήθηκε ο επι 12ετία ηγέτης μας και υιοθετήσαμε μία πρωτόγνωρη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Καλέσαμε τους Νεοδημοκράτες, καλέσαμε τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Ήταν ένα ρίσκο, δεδομένου ότι προερχόμασταν από τη βαριά εκλογική ήττα, όμως οι πολίτες επικρότησαν την απόφαση μας με την αναπάντεχα υψηλή συμμετοχή τους. Υπήρξαν βέβαια ορισμενες παρενέργειες. Θέλετε οι ανοικτές πληγές από την ήττα στις εθνικές εκλογές, θέλετε η έλλειψη εμπειρίας άμεσων εσωκομματικών διαδικασιών και η συνεπαγόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης, θέλετε προσωπικά πάθη και πικρίες, για ένα διάστημα δεν δίναμε τη σωστή εικόνα ενότητας.

Ήμασταν και κάτω από ένα διαρκές επικοινωνιακό μπαράζ που αμφισβητούσε ανοικτά την ενότητα μας. Επιμείναμε όμως, συνεχίσαμε μαζί και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές επανήλθαμε σε τροχιά κόμματος εξουσίας. Κι αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω από τις προεκλογικές περιοδείες μου είναι η συνεχής παρότρυνση των πολιτών «Όλοι μαζί».

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Νέα Δημοκρατία είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας, αλλά είμαστε όλοι απαραίτητοι. Πρέπει να είμαστε ομάδα, η καλύτερη ομάδα, με τον καθένα να προσφέρει όπου και όπως μπορεί καλύτερα. Ο κόουτς Γιάννης Ιωαννίδης μπορεί να εξηγήσει καλύτερα από μένα πως μία καλοκουρδισμένη ομάδα υπερτερεί πάντα, ακόμα κι έναντι θεωρούμενων ισχυρότερων αντιπάλων. Όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση να βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω τα λόγια που άκουσα στην πρώτη συμμετοχή μου σε Κοινοβουλευτική Ομάδα από τον Κώστα Καραμανλή: "Σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα για καθένα από μας προέχει το χρέος προς την Κοινωνία.

Σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα πιστεύουμε στην αφοσίωση στη συστράτευση γύρω από ένα συνεκτικό ιστό αρχών και αξιών. Χρειάζεται συστράτευση και δουλειά για την παραγωγή χειροπιαστού αποτελέσματος. Ρόλος, χώρος και χρόνος υπάρχει για όλους.

Όλοι μαζί συγκροτούμε μία δυνατή και δεμένη ομάδα. Λειτουργούμε με υπευθυνότητα, λειτουργούμε σαν γροθιά. Μία δυνατή γροθιά στα προβλήματα του τόπου."

Τα λόγια αυτά του Κώστα Καραμανλή είναι σήμερα ποιο επίκαιρα από ποτέ. Το χρέος μας προς την κοινωνία είναι σήμερα ακόμα μεγαλύτερο δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Πρέπει να παρουσιάσουμε τάχιστα ένα εναλλακτικό καλύτερο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, πρέπει να ξαναδώσουμε ελπίδα στον πολίτη.

Όλοι μας πρέπει να συμμετάσχουμε με χειροπιαστές προτάσεις. Δίνουμε μια μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας. Φοβάμαι ότι τον επόμενο χρόνο τα Εθνικά μας θέματα μπορεί να μπουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Όπως είπε και ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς η Νέα Δημοκρατία καλύπτει όλο τον χώρο από το κέντρο μέχρι τις παρυφές της δεξιάς και δεν χαρίζουμε κομμάτι του σε κανένα. Δύναμη της Νέα Δημοκρατίας ήταν και είναι πάντα η σύνθεση και Πρόεδρε έχουμε το υλικό να συνθέσουμε την καλύτερη ομάδα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.