Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Προεκλογικό πυροτέχνημα οι δηλώσεις του Δημάρχου για την ένταξη της Έξω Παναγίτσας στο σχέδιο πόλης"

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 13:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Κατά της δημοτικής αρχής στρέφεται ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Έξω Παναγίτσας "Ζωοδόχος Πηγή" με αφορμή το γεγονός, ότι έχει σταματήσει κάθε ενέργεια για την προώθηση επίλυσης τους ζητήματος ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης της Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται ότι ενώ από το Νοέμβριο του 2009 έχει ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων και συγκεκριμένων εγγράφων για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Κάνουν, μάλιστα, λόγο για προκλητική αδιαφορία από την πλευρά των υπευθύνων του Δήμου Χαλκιδέων σε αντίθεση με τους υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και επισημαίνουν ότι οι όποιες δηλώσεις έγιναν προεκλογικά για την αίσια έκβαση της υπόθεσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτέλεσαν "προεκλογικό πυροτέχνημα για ψηφοθηρικούς και έτερους λόγους".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

"Από τον Νοέμβριο του 2009, όταν το Υ.ΠΕ.ΚΑ. αιτήθηκε από τον Δήμο Χαλκιδέων και την Νομαρχία Ευβοίας την συλλογή και αποστολή συγκεκριμένων εγγράφων προκειμένου να εκκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες ένταξης της περιοχής μας στο Σχέδιο Πόλης της Χαλκίδας, ήδη τον παρόντα χρόνο και δη περί τα τέλη του Νοεμβρίου του 2010 και ένα έτος κατόπιν, επί του εν λόγω ζητήματος δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή θετική εξέλιξη.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του αιτηθέντος εκ του Υ.ΠΕ.ΚΑ υλικού έχει ήδη συλλεχθεί και αποσταλεί, εντούτοις γραφειοκρατικά και όχι μόνο προβλήματα εμποδίζουν την όλη ενέργεια.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Νομαρχίας Ευβοίας και των επιφορτισμένων με το θέμα υπαλλήλων της, οι έτεροι υπεύθυνοι του Δήμου Χαλκιδέων επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία ως προς την εξέλιξη του ζητήματος και εφευρίσκουν συνεχώς νέα προβλήματα σχετικά με την επίλυση του.

Δεν είναι τυχαίο, αφενός πως σε δύο εποικοδομητικές συναντήσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των μελετητών του έργου ενώπιον του Υ.ΠΕ.ΚΑ και των εκεί προϊσταμένων, οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων απουσίαζαν παντελώς, αν και ο ρόλος τους τυγχάνει ο σημαντικότερος και ήδη είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Αφετέρου, προς περαιτέρω γνώση σας και παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη φθάσει σε τελικό στάδιο έγκρισης του Σχεδίου από το Υ.ΠΕ.ΚΑ, ο Δήμος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του, αντί να συνεργάζεται με τους μελετητές για το καλύτερο και ταχύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αναλώνεται σε μια στείρα ανταλλαγή αλληλογραφίας μαζί τους, με σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο ανοικτής αντιπαράθεσης και αντιδικίας, που αφενός οδηγεί την μέχρι του χρονικού αυτού σημείου προσπάθεια σε τέλμα και αφετέρου ο μοναδικός κοινωνός των συνεπειών της στάσης αυτής τυγχάνουν αποκλειστικά τα συμφέροντα μας και μόνο.

Τα όποια δελτία τύπου εκδοθέντα εκ του Δημάρχου προεκλογικά στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης περί αίσιας και ταχείας επίλυσης του προβλήματος όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα - για αυτό εξάλλου σας ενημερώνουμε προκειμένου να υπάρχει μία υποστατή εικόνα της διαμορφωθείσης έως τώρα κατάστασης - αλλά εκ του αποτελέσματος αποτέλεσαν προεκλογικό πυροτέχνημα για ψηφοθηρικούς και έτερους λόγους.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε προς εντονότερες πιέσεις και δραστικότερα μέτρα, ειδικά αν δεν υπάρξει η παραμικρή συμμόρφωση προς την έγκαιρη και σύγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των υπευθύνων".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.